Rendhagyó pezsgõkóstoló Budapest szívében
[tn_2_bal.jpg]Az impozáns, pincehangulatot idézõ helyszín méltó körülményt biztosított a rendezvénynek, melyen Magyarország top gasztronómiai képviselõi és a szaksajtó neves képviselõi vettek részt. Az est házigazdája és moderátora Dr. Csizmadia András volt. A közel 7 órás rendezvényen a meghívottak a Törley Pezsgõpincészet által termelt és forgalmazott, kizárólag a tradicionális pezsgõkészítés technológiájával elõállított pezsgõkülönlegességeket kóstolhatták meg. Az eseményen 4 pezsgõmárka mutatkozott be különbözõ standokon: a Törley, a François, a Champagne Laurent-Perrier és a Champagne Alfred Gratien. Természetesen mind a négy márkát elismert, kiváló szakemberek mutatták be a nagyérdemûnek: Koczuba Róbert a Törley Pezsgõpincészet pezsgõmestere, Romsics László a François pezsgõket is elõállító György-Villa Pincészet fõborásza, Arnaud Longuent a Champagne Laurent-Perrier Észak-Kelet Európáért felelõs régiómenedzsere és Olivier Dupré a Champagne Alfred Gratien kereskedelmi vezetõje. A kiváló pezsgõkön kívül gasztronómiai élvezetekkel is készültek a szervezõk. A rendezvényen felvonultatott tíz pezsgõ mindegyikéhez kreáltak az adott pezsgõhöz tökéletesen illõ falatkát, ezzel is bemutatva a pezsgõk sokszínûségét és azt, hogy ezen italok akár egy teljes menüsor méltó képviselõi is lehetnek.
Champagne Alfred Gratien Cuvée Brut Classique – Fácánmell karamellizált rókagombával
Champagne Alfred Gratien Brut Rosé – Lazactorta zöldfûszeres mascarponéval
Champagne Laurent-Perrier Brut L-P – Vajhal túrókrémmel, baguette-n
Champagne Laurent-Perrier Grand Siécle – Pácolt libamáj feketeszederrel
Champagne Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut – Galambmell sous-vide házi birslekvárral
Törley Nyerspezsgõ Chardonnay 2006 – Tete de Moine sajt, baguette
Törley Chardonnay Brut 2005 – Sajtkrémmel töltött cseresznyepaprika
François & Co Brut Nature Nyerspezsgõ 2005 – Vajban sült fekete kagyló citrom-lime kivonattal
François President Brut 2006 – Pármai sonka baguette-n, óriás olívaszeletekkel
François President Rosé Brut 2004 – Rózsaszín pezsgõzselé eperrel, áfonyával
A Pezsgõ-esten került elõször bemutatásra a Törley Pezsgõpincészet 2006-os évjáratú Chardonnay nyerspezsgõje és a Champagne Alfred Gratien Brut Rosé pezsgõje. Az esemény zárásaként kisorsolásra került a vendégek között mind a négy márkából 1-1 palack magnum pezsgõ.