Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Rendhagyó pezsgõkóstoló Budapest szívében

[tn_2_bal.jpg]Az impozáns, pincehangulatot idézõ helyszín méltó körülményt biztosított a rendezvénynek, melyen Magyarország top gasztronómiai képviselõi és a szaksajtó neves képviselõi vettek részt. Az est házigazdája és moderátora Dr. Csizmadia András volt. A közel 7 órás rendezvényen a meghívottak a Törley Pezsgõpincészet által termelt és forgalmazott, kizárólag a tradicionális pezsgõkészítés technológiájával elõállított pezsgõkülönlegességeket kóstolhatták meg. Az eseményen 4 pezsgõmárka mutatkozott be különbözõ standokon: a Törley, a François, a Champagne Laurent-Perrier és a Champagne Alfred Gratien. Természetesen mind a négy márkát elismert, kiváló szakemberek mutatták be a nagyérdemûnek: Koczuba Róbert a Törley Pezsgõpincészet pezsgõmestere, Romsics László a François pezsgõket is elõállító György-Villa Pincészet fõborásza, Arnaud Longuent a Champagne Laurent-Perrier Észak-Kelet Európáért felelõs régiómenedzsere és Olivier Dupré a Champagne Alfred Gratien kereskedelmi vezetõje. A kiváló pezsgõkön kívül gasztronómiai élvezetekkel is készültek a szervezõk. A rendezvényen felvonultatott tíz pezsgõ mindegyikéhez kreáltak az adott pezsgõhöz tökéletesen illõ falatkát, ezzel is bemutatva a pezsgõk sokszínûségét és azt, hogy ezen italok akár egy teljes menüsor méltó képviselõi is lehetnek.

Champagne Alfred Gratien Cuvée Brut Classique – Fácánmell karamellizált rókagombával

Champagne Alfred Gratien Brut Rosé – Lazactorta zöldfûszeres mascarponéval

Champagne Laurent-Perrier Brut L-P – Vajhal túrókrémmel, baguette-n

Champagne Laurent-Perrier Grand Siécle – Pácolt libamáj feketeszederrel

Champagne Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut – Galambmell sous-vide házi birslekvárral

Törley Nyerspezsgõ Chardonnay 2006 – Tete de Moine sajt, baguette

Törley Chardonnay Brut 2005 – Sajtkrémmel töltött cseresznyepaprika

François & Co Brut Nature Nyerspezsgõ 2005 – Vajban sült fekete kagyló citrom-lime kivonattal

François President Brut 2006 – Pármai sonka baguette-n, óriás olívaszeletekkel

François President Rosé Brut 2004 – Rózsaszín pezsgõzselé eperrel, áfonyával

A Pezsgõ-esten került elõször bemutatásra a Törley Pezsgõpincészet 2006-os évjáratú Chardonnay nyerspezsgõje és a Champagne Alfred Gratien Brut Rosé pezsgõje. Az esemény zárásaként kisorsolásra került a vendégek között mind a négy márkából 1-1 palack magnum pezsgõ.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Névreform jön a borpiacon
NextContinue
Arany- és ezüstérmeket nyertek borászaink a Kadarka-versenyen

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press