ProWein Düsseldorf magyar pálinkákkal

Düsseldorfba az AMC 43 négyzetméteres közösségi standdal és három hazai kiállítóval jelenik majd meg – tette hozzá Daróczi László jelezve, hogy a kitelepüléssel azt szeretnénk elérni, hogy a magyar gyümölcspárlat ezen régió kereskedelmi kapcsolataiban is méltó alternatívaként szerepeljen a jövõben a minõségi aperitifek és röviditalok között.

Marius Berlemann a ProWein vásárok igazgatója felszólalásában arról beszélt, hogy a jövõ év márciusában, Düsseldorfban szervezõdõ borászati szakkiállításon újdonságként a kézmûves termékekre, a kézmûves sörökre és borokra irányítják rá a figyelmet. A ProWein 2018-ban már 10 csarnokban, több mint 500 kiállítói kóstoltatással és közel 20 szemináriummal, önállói kiállítói térbe elhelyezett bioborokkal mintegy 200 bioborászat árukínálatával várja a szakmai látogatókat.

Az idei ProWein tapasztalatai kapcsán elhangzott, a minden idõk legtöbb, összességében 60 ország, 6615 kiállítóját felmutató ProWein 58500 szakmai látogatót vonzott 131 országból, így 6 év alatt 50%-al sikerült a szervezõknek megemelnie a ProWein események látogatói számát.

A vendégek kétharmada ezeken a szakvásárokon csúcsvezetõ és minden második látogató kereskedelmi üzletet is köt, új beszállítóra lel a szakvásáron, érdemes tehát ezeken az eseményeken megjelenni.

Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- es Gasztromarketing fõosztályvezetõje beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a ProWein történeteben elõször az MTÜ közösségi standjának közvetlen szomszédságában lesznek elhelyezve az önálló standdal érkezõ magyar kiállítók is, s ez alkalommal már a megújult arculati elemekkel ösztönzik a magyar borok megízlelésére, megvásárlására a látogatókat. A tervek szerint a magyar borok mellett az MTÜ a magyar gasztronómia megismertetése érdekében kóstoltatásokkal és különleges cateringgel is készül.

A jövõ évi esemény beharangozásaként szervezett sajtótájékoztatón részt vett dr. Kiss Eliza, a Földmûvelésügyi Minisztérium borágazati feladatokért felelõs miniszteri biztosa és Gál Péter, az FM eredetvédelemért felelõs helyettes államtitkár is.

Forrás:
[hirszerkeszto]