Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Polgár Pincészet – borvacsora Budapesten

Idõpont: 2006. március 10. péntek, 19.00 óra

Helyszín: Heller”s Pub Étterem, Bp. XI. ker. Fehérvári út 78.

Törzsvendégeink kívánságára indítjuk el a Péntek Esti Borklubunkat Heller”s Pub-ban, ahol a megszokott minõségben szeretnénk hazánk neves borászait és borait minden érdeklõdõvel megismertetni. Elsõként a villányi Polgár Pincészetet kértük fel egy borbemutató összeállítására.

A pincészet válogatása a tavaszvárás jegyében fogant, és a 2006-os év várható sikerborait igyekszik bemutatni. A borokhoz mesterszakácsunk párosított ötfogásos menüjét szolgáljuk föl, melynek íz-világa igyekszik a bemutatott borok jellegzetességeit még jobban kiemelni.

Lepje meg kedvesét, barátait, ismerõseit egy borkóstolóval egybekötött péntek esti vacsorameghívással, és élvezze velünk a tüzes magyar borok zamatát.

A borvacsora ára: 5490,- HUF Törzskártyás vendégeink kedvezményüket felhasználhatják.

Asztalfoglalás: e-mailben, telefonon a 1/203-3490, vagy 06-70-3600616 telefonszámon, ill. a helyszínen

Menü

Isten hozott pohár

Polgár Pearl Brut Chardonnay pezsgõ 2004

Minõségi száraz fehér pezsgõ. Kézzel szüretelt Chardonnay szõlõbõl, kézmûves gondossággal készült palackban erjesztett pezsgõ, mély a múlt századi villanyi hercegi pincészet nyomdokain készült.

Hideg elõétel: Libamájhab asztalt gyümölcsökkel

Villányi Aranyhárs 2002

Borostyánsárga borkülönlegesség, mely novemberi szüretelésû aszúsodott Hárslevelû szemekbõl készül. Az aszalt gyümölcsök aromái mellett a dióra, birsre és naspolyára emlékeztetõ ízek fedezhetõek fel benne. Libamájhoz, kékpenészes sajtokhoz, desszertekhez ajánljuk.

Meleg elõétel: Foghagymás ráknyárs zsenge saláta levelek

Polgár Pearl Brut Rosé pezsgõ 2004

Minõségi száraz Rosé pezsgõ. Kézzel szüretelt Chardonnay szõlõbõl, kézmûves gondossággal készült palackban erjesztett pezsgõ, mély a múlt századi villanyi hercegi pincészet nyomdokain készült.

Fõételek I: Borjú lángos szarvasgombakrémmel, vadrizzsel körítve.

Villányi Cabernet Sauvignon 2002

Kézzel szüretelt kézmûves igényességgel készült mély bíborvörös színû, kiegyensúlyozott, testes vörösbor. Mind illatában, mind ízében a feketeribiszke és az erdei gyümölcsök aromái dominálnak. Kellemes tanninnal rendelkezõ, hosszú utóízû, elegáns vörösbor. Kiváló társa az erdei gombával és erdei gyümölcsökkel elkészített szarvas bélszínnek.

Fõételek II: Argentin hátszín

Polgár Cuvée Barrique 2000

A késõi szüretelésû sabernet sauvignon és franc házasításával született vörösbor. Az újhordós érlelésbõl származó füstös, csokoládés és fahéjas aromák tökéletesítik a bor gyümölcsösségét. Bélszínbõl készült ételekhez és érlelet sajtokhoz ajánljuk.

Desszert: Csoki mausse

Villányi Elixír Cuvée Barriqe 1997

Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot és Kékfrankos fajták válogatott szemeibõl készült bor, mely áfonya illatú, arányos testû, elegáns színvilágú. A hosszú újhordós érlelésbõl származó csokoládés, fahéjas aromák harmonikusan simulnak össze az aszalt erdei bogyós gyümölcsök illatával, ízével. A bor kiváló társa nagyvadból készült ételekhez ajánljuk.

A bemutatott borok a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatók! A korlátozott asztalszám miatt kérjük részvételi szándékát mielõbb jelezze!

[tn_2_bal.jpg]Polgár Zoltán és felesége, Katalin annak idején elsõként hozták létre saját pincészetüket. A szõlõtermesztéstõl a palackozásig és borkereskedelmig, kiegészülve a borra épülõ vendéglátással mindennel foglalkoznak. A fajtáknak legmegfelelõbb termõhely kiválasztásával, a szigorúan visszafogott termeléssel, gondos szürettel és a legkorszerûbb feldolgozással boraik állandó jó minõsége garantált. Mindezt tanúsítják a hazai és a nemzetközi versenyeken elért aranyérmek és díjak. Boraikra a legkorszerûbb technológiával párosult tradíció, a több évtizedes szakmai tapasztalat és a jó ízlés a jellemzõ. Eddigi borászati életmûvének elismeréseként Polgár Zoltánt 1996-ra az „Év Bortermelõjévé” választotta a Magyar Bor Akadémia és a szakmai közvélemény. A villányi borvidéken a borturizmus és a bormarketing úttörõi voltak, a Villány-Siklós Borút Egyesület alapító tagjai.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #polgár pincészet

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Hírek a Polgár Pincészettõl
NextContinue
A Polgár Pincészet hírei

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press