Polgár Pincészet – borvacsora Budapesten
Idõpont: 2006. március 10. péntek, 19.00 óra
Helyszín: Heller”s Pub Étterem, Bp. XI. ker. Fehérvári út 78.
Törzsvendégeink kívánságára indítjuk el a Péntek Esti Borklubunkat Heller”s Pub-ban, ahol a megszokott minõségben szeretnénk hazánk neves borászait és borait minden érdeklõdõvel megismertetni. Elsõként a villányi Polgár Pincészetet kértük fel egy borbemutató összeállítására.
A pincészet válogatása a tavaszvárás jegyében fogant, és a 2006-os év várható sikerborait igyekszik bemutatni. A borokhoz mesterszakácsunk párosított ötfogásos menüjét szolgáljuk föl, melynek íz-világa igyekszik a bemutatott borok jellegzetességeit még jobban kiemelni.
Lepje meg kedvesét, barátait, ismerõseit egy borkóstolóval egybekötött péntek esti vacsorameghívással, és élvezze velünk a tüzes magyar borok zamatát.
A borvacsora ára: 5490,- HUF Törzskártyás vendégeink kedvezményüket felhasználhatják.
Asztalfoglalás: e-mailben, telefonon a 1/203-3490, vagy 06-70-3600616 telefonszámon, ill. a helyszínen
Menü
Isten hozott pohár
Polgár Pearl Brut Chardonnay pezsgõ 2004
Minõségi száraz fehér pezsgõ. Kézzel szüretelt Chardonnay szõlõbõl, kézmûves gondossággal készült palackban erjesztett pezsgõ, mély a múlt századi villanyi hercegi pincészet nyomdokain készült.
Hideg elõétel: Libamájhab asztalt gyümölcsökkel
Villányi Aranyhárs 2002
Borostyánsárga borkülönlegesség, mely novemberi szüretelésû aszúsodott Hárslevelû szemekbõl készül. Az aszalt gyümölcsök aromái mellett a dióra, birsre és naspolyára emlékeztetõ ízek fedezhetõek fel benne. Libamájhoz, kékpenészes sajtokhoz, desszertekhez ajánljuk.
Meleg elõétel: Foghagymás ráknyárs zsenge saláta levelek
Polgár Pearl Brut Rosé pezsgõ 2004
Minõségi száraz Rosé pezsgõ. Kézzel szüretelt Chardonnay szõlõbõl, kézmûves gondossággal készült palackban erjesztett pezsgõ, mély a múlt századi villanyi hercegi pincészet nyomdokain készült.
Fõételek I: Borjú lángos szarvasgombakrémmel, vadrizzsel körítve.
Villányi Cabernet Sauvignon 2002
Kézzel szüretelt kézmûves igényességgel készült mély bíborvörös színû, kiegyensúlyozott, testes vörösbor. Mind illatában, mind ízében a feketeribiszke és az erdei gyümölcsök aromái dominálnak. Kellemes tanninnal rendelkezõ, hosszú utóízû, elegáns vörösbor. Kiváló társa az erdei gombával és erdei gyümölcsökkel elkészített szarvas bélszínnek.
Fõételek II: Argentin hátszín
Polgár Cuvée Barrique 2000
A késõi szüretelésû sabernet sauvignon és franc házasításával született vörösbor. Az újhordós érlelésbõl származó füstös, csokoládés és fahéjas aromák tökéletesítik a bor gyümölcsösségét. Bélszínbõl készült ételekhez és érlelet sajtokhoz ajánljuk.
Desszert: Csoki mausse
Villányi Elixír Cuvée Barriqe 1997
Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot és Kékfrankos fajták válogatott szemeibõl készült bor, mely áfonya illatú, arányos testû, elegáns színvilágú. A hosszú újhordós érlelésbõl származó csokoládés, fahéjas aromák harmonikusan simulnak össze az aszalt erdei bogyós gyümölcsök illatával, ízével. A bor kiváló társa nagyvadból készült ételekhez ajánljuk.
A bemutatott borok a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatók! A korlátozott asztalszám miatt kérjük részvételi szándékát mielõbb jelezze!
[tn_2_bal.jpg]Polgár Zoltán és felesége, Katalin annak idején elsõként hozták létre saját pincészetüket. A szõlõtermesztéstõl a palackozásig és borkereskedelmig, kiegészülve a borra épülõ vendéglátással mindennel foglalkoznak. A fajtáknak legmegfelelõbb termõhely kiválasztásával, a szigorúan visszafogott termeléssel, gondos szürettel és a legkorszerûbb feldolgozással boraik állandó jó minõsége garantált. Mindezt tanúsítják a hazai és a nemzetközi versenyeken elért aranyérmek és díjak. Boraikra a legkorszerûbb technológiával párosult tradíció, a több évtizedes szakmai tapasztalat és a jó ízlés a jellemzõ. Eddigi borászati életmûvének elismeréseként Polgár Zoltánt 1996-ra az „Év Bortermelõjévé” választotta a Magyar Bor Akadémia és a szakmai közvélemény. A villányi borvidéken a borturizmus és a bormarketing úttörõi voltak, a Villány-Siklós Borút Egyesület alapító tagjai.