OTP klub Gourmet Fesztivál – Kóstold meg Magyarországot!
A Gourmet Fesztivál a hazai gasztronómiai események egyféle esszenciája, a „gasztrorendezvények rendezvénye”, amely több mint száz kiállítóval Magyarország minden szegletébõl a legjobb ízeket mutatja be. Itt adnak randevút egymásnak Magyarország legjobb éttermei, vidékrõl és Budapestrõl egyaránt, legkiválóbb borászatai s újdonságként a legjobb borok mellett kézmûves sörök is versenyre kelnek a látogatók szimpátiájának elnyerése érdekében. Itt kóstolhatjuk meg a legínyesebb hazai ízeket, legyen az kolbász, sajt, sütemény vagy lekvár. A Gourmet Fesztivál Magyarország „gasztronómiai makettje”, ahol egy helyen elérhetõ szinte az összes olyan kulináris élvezet, amiket egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk. A Gourmet az a hely, ahol egy helyen „kóstolhatjuk” meg egész Magyarországot. A Gourmet Fesztivál elhivatottan vonultatja fel érvrõl évre a legjobb éttermeket, borászatokat, pálinkafõzdéket, miközben nem feledkezik meg az õstermelõkrõl, de a hamisítatlan piaci hangulatról sem.
Az idei Gourmet – és ez az egyik nagy újítás – egy komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek étkei mellé a legjobban illõ borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étterem mellé egy-egy borászatot társít, tehát az étel és ital harmóniáját a legilletéskesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük.
A megújult Gourmet Fesztivál célja a gasztronómiai ismeretterjesztés mellett, hogy olyan élményeket, ízeket, benyomásokat adjon a kilátogatóknak, amivel gazdagítani, színesíteni tudják majd a mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat. A Gourmet Fesztivál igyekszik minél teljesebb képet adni a hazai gasztronómia csúcstermékeinek és szolgáltatóinak világáról.
A gasztronómia magas szintjét mûvelõ és a rendezvényen kiállító egységek névsorát olyan nevek gazdagítják, mint a Costes Étterem, Pest-Buda Bistro, Mandula Étterem és Bor-Bár, Bock Bisztró, 21 – Magyar Vendéglõ, Tigris Étterem, Café Pierrot Étterem, Rosenstein Vendéglõ, Mezzo Music Restaurant, Kistücsök, Arany Kaviár Étterem, Pastrami Étterem és Kávéház. Az eddigi kiállítókon kívül sütnek és fõznek még: Fülemüle és a Boscolo Salon Étterem, a Spazio Caffé Manuel Bisztró, a Borkonyha, a szentendrei Rosinante Étterem, a székesfehérvári 67 Étterem, a veszprémi Chianti Étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élménymûhely, a perbáli Walter Vendéglõ, a gyõri La Mareda Étterem, valamint a Borkonyha és a Villa Bagatelle. Itt lesz még az ínyencek nagy örömére az Agárdi Pálinka Vendéglõ, az encsi Anyukám mondta, Pannonhalmáról a Viator Apátsági Étterem és Borbár, a rácalmási Jankovich-kúria, Viszrõl a Chateau Visz és a Bajai Halászcsárda – Budapest. Kényezteti a vendégeket a Baldasti’s Grand, valamint Kitchen és annak sem kell több órát autóznia, aki a Káli Art Inn ízeit kóstolná meg, hiszen õk is képviseltetik magukat az eseményen.
A hétvége megédesítésére olyan cukrászdák vállalkoznak, mint a Gerbeaud, Pataki, Auguszt cukrászda, valamint a Lila körte café és a soproni Harrer cukrászda.
Az izek és zamatok mellett idén kulturális élvezetek is gazdagítják a programot. A kisebbeket az Alma együttes és Bognár Szilvi gyermekmûsora várja majd, de fellép a Kerekes Band, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom band, Váczi Eszter Quartett, Harcsa Veronika Quartett, lesz Kisccsillag Akusztik és a Gitár Trió és az életvidám egzotikus táncõrületrõl a !DelaDap gondoskodik majd.
Kapcsolódó weboldal