Országos Sommelier Bajnokság
A döntõ feladatai megegyeznek az elõzõ magyar bajnokságok feladataival. Két blokkbanzajlik a verseny, az elsõ részben a versenyzõ fogadja a vendégeket, akik \”nem beszélnek magyarul\”,majd pezsgõt szolgál fel nekik. A továbbiakban adott ételsorhoz italsort ajánl, végül dekantáláskövetkezik. A második részben egy hibás borlap kijavítása szóban, majd 3 bor felismerése illetve aborok leírása, valamint 5 párlat felismerése következik. Zárásként, szivar felszolgálás.A döntõ nagy nyilvánosság elõtt zajlik, nagyszámú szakmai és amatõr érdeklõdõ figyelmévelkísérve. A magyar bajnokságok történetében immár szokássá vált módon a vendégek ismegkóstolhatják a poharukba töltött, a versenyzõk által leírandó borokat.
Kapcsolódó weboldal: Utazás 2005
Forrás: