Nyerjen 100 palack bort!
Magyarország legnagyobb pincészete, az évente tízmillió palack bort és pezsgõt gyártó Varga Pincészet névpályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy olyan nevet találjanak a cég új, prémium kategóriájú borcsaládjának, amely jól tükrözi az új termékcsalád jó minõségét, a borok különleges-ségét és a pincészet filozófiáját. Kizárólag olyan borokat fognak kiválasztani, melyek különleges-ségek (pl.: késõi szüretelés), kiemelkedõ minõséget képviselnek (pl.: 2006-os Badacsonyi Kéknye-lû) vagy rangos borversenyen díjat nyertek (pl.: 2006-os Irsai Olivér).
Amennyiben kérdése merülne fel, üzenjen nekünk a következõ oldalon:
– http://www.vargabor.hu/web/email.php
A pályázatokat a következõ címen lehet leadni:
A bíráló bizottság tagjai:
– dr. Kállay Miklós – egyetemi tanár (Corvinus Egyetem, Borászati tanszék vezetõ)
– Balla István – újságíró (FigyelõNet)
– Éskovács Péter – kommunikációs tanácsadó (A-Z Produkció PR-ügynökség vezetõje)
– Spirk József – újságíró (Index.hu)
– Varga Bálint (elnök) – közgazdász (marketing vezetõ, Varga Pincészet)
Keressük tehát azt az egyedi kifejezõ nevet, amely megfelel az alábbi kritériumoknak:
– utal a minõségre, különlegességre,
– lehetõleg magyar név (idegen nyelvû kifejezés nem kizáró ok),
– rövid, tömör,
– könnyen kiejthetõ és megjegyezhetõ,
– legyen dinamikus, kreatív, jól csengõ, könnyen megjeleníthetõ,
– jelenjen meg benne a Pincészet üzleti filozófiája, szellemisége.
A márciusban piacra kerülõ borcsalád három fajtából fog állni, amit az év folyamán bõvíteni fogunk:
Irsai Olivér 2006 (száraz) – 2006 legjobb újbora
Az Irsai Olivér egy különleges fajta, illata rendkívül intenzív, friss, gyümölcsös, mezei virágok illatát idézi. 2006-os Irsaink a novemberben megrendezett újbor versenyen elnyerte a „2006 legjobb új-bora” címet.
Késõi szüretelésû Badacsonyi Szürkebarát 2006 (édes)
A Szürkebarát hazánkban a Badacsonyi borvidék ásványokban gazdag vulkanikus talaján talált igazi otthonra. Bora egyesíti magában az illatos és aromákban gazdag borok legjobb tulajdonsága-it. A kései szüretelés következtében a cukor, az ízek és illatok koncentrálódnak és új minõségben forrnak össze a borban.
Badacsonyi Kéknyelû 2006 (száraz)
A legõsibb badacsonyi szõlõfajta újratelepítésével a magyar történelmi borkultúra legnemesebb gyökereihez nyúltunk vissza. Íze savkarakteres, zöldalmára emlékeztet, illatában hársmézet fe-dezhetünk fel. 2006-os szüretben a Kéknyelû kiemelkedõ minõséget, íz- és illatgazdagságot pro-dukált.
Nevezési feltételek
A pályázatra olyan termékcsalád elnevezéseket várunk, amelyek a felsoroltakat hûen tükrözik és nem hasonlítanak egyetlen más borászati termék nevére sem.
1. Pályázaton való részvétel feltételei
– Pályázatot nyújthat be az a magánszemély, aki elmúlt 18 éves.
– Nem vehet részt olyan pályázati mû, amellyel kapcsolatban szerzõi jogi vagy etikai vita áll fönn.
– A pályázatok benyújtói egyúttal engedélyt adnak a pályamûvek publikálására, valamint arra, hogy az eredményhirdetés alkalmával is bemutassák pályamûvüket.
2. A pályázat leadási határideje:
– 2007. január 16.
3. A pályázatok elbírálása
– A Bíráló Bizottság csak azokat a pályázatokat tudja elfogadni, amelyek a formai követel-ményeknek eleget tesznek és a Varga Pincészet honlapján kerülnek leadásra. (www.vargabor.hu/palyazat)
– Megfelelõ színvonalú pályamû hiányában a Bíráló Bizottságnak jogában áll úgy dönteni, hogy nem ad ki díjakat.
– A pályázatok elbírálási határideje: 2007. január 19.
4. A pályázat felhasználásának feltételei
– A Varga Pincészet fenntartja magának a jogot a nevezett pályamûvek (termékcsalád elnevezés) szabad felhasználására.
5. A pályázatok díjazása
– A Bíráló Bizottság mindössze egyetlen egy díjat oszt ki: 100 palack bort, melyet a nyertes szabadon válogathat össze a Varga Pincészet kínálatából.
Kapcsolódó anyagok
Pályázati feltételek .pdf