Nemsokára befejezõdik a szüret Móron
A langyos õsz, a sok napsütés megédesítette a szõlõszemeket, az utóbbi évek egyik legjobb bora lesz az idei termésbõl – vélte Friedl Károly.
Közölte: a mustok cukorfoka 20 fok körüli, sõt néhány táblánál még annál is magasabb. A savtartalom kicsit magas ugyan, de a termés mennyiségére sem lehet panaszuk a borvidék gazdáinak: jó közepes hozamokkal fizettek a táblák.
A borvidék központjában, Móron, a 400 hektárnyi termõterület zömét már leszedték, és a hét végéig várhatóan a pincékbe kerülnek a késõi érésû fajták is.
A városkörnyéki ültetvények termésébõl átlagosan 2.500-3.000 hektoliter bor kerül a hordókba.
Forrás:
InfoRádió
http://www.inforadio.hu