Négy évszak – Négy fiatal borász: Ifj. Gál Tibor Borvacsora az A38 Hajó éttermében
Eger, és a magyar borkészítés egyik legismertebb, nemzetközi szinten is elismert szereplõje a Gál Tibor Pincészet. Ifj. Gál Tibor – apja nyomdokaiba lépve – viszi tovább a családi borászatot. Õ mutat be néhány érdekességet palettájukról, melyek egy ígéretes menüsor alkotására inspirálták Tancsik Gyulát az A38 Hajó éttermének séfjét. Itt lesz látható Marjai Judit KÁDer címû fotókiállítása, melynek ihletõje és modellje Karafiáth Orsolya, aki viszont maga is felolvas majd írásaiból, verseibõl, az esten, melynek moderátora Tompa Imre borszakíró lesz, míg a kellemes dzsesszrõl a Polonyi-Csongrádi duó gondoskodik majd.
Az est kiemelten ajánlott bora: Gál Tibor Pinot Noir 2003
Ifj. Gál Tibor e borról:
„Mielõtt édesapám elkezdte a pinot noir telepítését, végigjárta a fél világot, hogy megtalálja az Egernek legmegfelelõbb fajtákat. Hosszas keresgélés után esett a választása a pinot noir-ra, amelybe aztán pillanatok alatt beleszeretett. A Franciaországból hozott klónok azóta is kitûnõen érzik magukat „magyar Burgundia” dûlõin, nekünk, pedig nem csak szakmai, de érzelmi szempontból is rendkívül fontos, hogy a szõlõterületeink csaknem felét adó pinot-telepítésekkel bebizonyítsuk: édesapám, Gál Tibor, jól döntött, amikor ezt a fajtát választotta.”
A menüsor:
Welcome falatok:
-Zsályás sonkahabbal töltött bouchet
/Gál Labirintos Egri Leányka 2005/
– Leves:
-Fehér Burgundival ízesített tenger gyümölcsei leves
/Gál Pinot Blanc 2005/
Meleg elõétel:
-Libazsíron futtatott erdei gombás házi derelye
/Gál Chardonnay 2004/
Fõétel:
-Hosszan sütött marhacomb füstös ízû puliszkával és vajas gesztenyével
/Gál Pajados Egri Bikavér 2003/
Desszert:
-Búzás féle õrségi kecskesajtok
/Gál Pinot Noir 2003/
A borvacsora ára: 9800.- Ft, mely az ételek mellett fajtánként egy pohár bort tartalmaz.
Asztalfoglalását várjuk a 464-3946 telefonszámon vagy az etterem@a38.hu címen.
Négy évszak – Négy fiatal borász: Borvacsora-sorozat az A38 Hajó éttermében 2006-05-23