Nagy Furmint Seregszemle
A borok mellé a velük leginkább harmonizáló borkorcsolyákat szervírozzuk (pl.: mini szendvicsek, sajtok, aszalt gyümölcsök). A program idõtartama: 2 óra
A márciusi program címe: „Nagy Furmint Seregszemle”
2006. március 29-én, 18. 00 órakor
Elõadó: Dr. Kállay Miklós – egyetemi tanár, a Magyar Bor Akadémia tagja
A Furmint Magyarország egyik õshonos szõlõfajtája. Termesztésével foglakoznak a Somlói- a Tokaj-hegyaljai Borvidékeken, de fontos szerepet tölt be a mai Ausztriai területén lévõ Ruszti Borvidéken is. A magyar bor egyik nagy kitörési pontja lehet a világpiacon szép, száraz fehérborokkal való megjelenés. Ezen cél eléréséhez a Furmint fajta tökéletes „partner” lehet. Az est folyamán 19 boron keresztül tanulmányozzuk, hogy mire képes ez a Hungaricum.
Az est folyamán kóstolásra kerülõ borok:
1.) Árvay János: Tokaji Furmint”03 „Istenhegy”
2.) Béres Szõlõbirtok: Tokaji Furmint”03
3.) Csordás-Fodor Pincészet: Somlói Furmint”03
4.) Degenfeld Pincészet: Tokaji Furmint”03 „Andante”
5.) Dereszla Pincészet: Tokaji Furmint”00 kései szüretelésû
6.) Disznókõ Pincészet: Tokaji Furmint”04
7.) Dobogó Pincészet: Tokaji Furmint”03
8.) Györgykovács Imre: Somlói Furmint”03
9.) Karádi-Berger Pincészet: Tokaji Furmint”03 „Meszes-Major”
10.) Lenkey Pincészet: Tokaji Furmint”03 félszáraz
11.) Majoros László: Tokaji Furmint”05 hordóminta
12.) Mercatus Pincészet: Tokaji Furmint”04
13.) Oremus Pincészet: Tokaji Furmint”03 „Mandolás”
14.) Robert Wenczel: Ruszti Furmint”05 hordóminta
15.) Szabóvári Pincészet: Somlói Furmint”03
16.) Szent Márton Pincészet: Somlói Furmint”02 kései szüretelésû, száraz
17.)Tokaj Hills: Tokaji Furmint”03 kései szüretelésû
18.)Tokaj Kereskedõház: Tokaji Furmint”05
19.) Tornai Pincészet: Somlói Furmint”01
A program részvételi díja: 6.500 Ft/fõ
Jelentkezési határidõ: 2006. március 28.
Minden érdeklõdõt arra kérünk, hogy idõben jelezze felénk részvételi szándékát. A résztvevõktõl azt kérjük, hogy min. 15 perccel a kóstoló kezdése elõtt jelenjenek meg a helyszínen.
A változtatás jogát fenntartjuk!
Jelentkezni lehet faxon: 212-1032, e-mail-en: winehouse@axelero.hu