Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Nagy Furmint Február kóstoló

2012-ben immár harmadszorra fordul elõ, hogy ugyanabban az idõben sokan koncentráltan figyelünk a furmintra. Az egész hónapban tartó rendezvénysorozat számtalan kóstolót, borvacsorát, furmint csomagot és furminttal teli poharat tartogat, a csúcskóstolónak azonban idén is a Nagy Furmint Február kóstoló ígérkezik. Itt több mint ötven pincészet száraz furmintjaira számíthatunk, nem is szólva az extra tételekrõl. Így, aki alaposan körbe akarja kóstolni a furmint témáját, annak szívesen ajánljuk figyelmébe a Vinoport.hu által szervezett kóstolót.

A Furmint Február filozófiája

Egyre többen, többször és hangosabban mondják – emberek és borok egyaránt –, hogy a furmint egy kiemelkedõ szõlõfajta. A képet tovább szépíti a tény, hogy szinte kizárólag a miénk. Úgy gondoljuk, hogy ezt az üzenetet érdemes lenne minél több emberhez eljuttatni, ez pedig legjobban akkor sikerülhet, ha összefogunk, és ezért a célért együtt iszunk furmintot februárban.

A Nagy Furmint Február kóstoló gasztronómiai háttere

Hogy a borok mellé harapnivalók is kerüljenek, idén is több gasztronómiai meghívott egészíti ki a pincészetek sorát. A Bükki Sajtok készítõje, Sándor Tamás sajtmester két év kísérletezés után a helyszínen mutatja be Malmos névre hallgató hegyvidéki tehénsajtját. A kerekegyházi Rendek Tanyáról õshonos mangalica sertések szalonnája érkezik.

Szántó Tibor kézmûves csokoládékészítõ Pelle Furmint Párlattal gazdagított bonbont készít, amelynek alapját Ecuador Esmeraldas tartományából érkezõ csokoládé adja. Emellett csatlakozik még hozzánk a Kávéház és Étterem valamint a tállyai Oroszlános Borvendéglõ konyhája is.

A pincészetek, melyek egyetértenek az elképzeléseinkkel, és megtisztelnek azzal, hogy bemutatják furmintjaikat a kóstolón:

Árpád Hegy Pince, Szerencs

Árvay János Családi Pincészete, Rátka

AZ Nektár, Sátoraljaújhely

Babits Pincészet, Tolcsva

Balassa István, Tokaj

Bardon Borászat, Erdõbénye

Barta Pince, Mád

Béres Szõlõbirtok és Pincészet, Erdõbénye

Bodrog Bormûhely, Bodrogkisfalud

Bott Pince, Bodrogkisfalud

Breitenbach Kézmûves Pince, Bodrogkisfalud

Demetervin, Mád

Demeter Zoltán, Tokaj

Dénes Hegybirtok, Ság-hegy

Disznókõ Szõlõbirtok, Mezõzombor

Dobogó Pincészet, Tokaj

Dorogi Testvérek Pincészete, Tarcal

Fekete Béla, Somló

Ferdinánd Pincészet, Mád

Füleky Pince, Bodrogkeresztúr

Gizella Pincészet, Tokaj

Gróf Degenfeld Szõlõbirtok, Tarcal

Györgykovács Kispincészet, Somló

Heidi Schröck, Ausztria, Rust

Hímesudvar, Tokaj

Karádi és Berger, Erdõbénye

Kardos Szõlõbirtok, Mád

Királyudvar, Tarcal

Kolonics Károly Családi Pincészete, Somló

Kovács Nimród Winery, Eger

Kreinbacher Birtok, Somló

Lenkey Család Szõlészete és Pincészete, Mád

Losonci Bálint, Gyöngyöspata

Majoros Birtok, Tarcal

Orosz Gábor, Mád

Patricius Borház, Tokaj

Royal Tokaji Pincészet, Mád

Spigelberg Borpince, Somló

Szarka Pince, Mád

Szent Benedek Pincészet, Tokaj

Szent Tamás Szõlõbirtok és Pincészet, Mád

Szepsy Pince, Mád

Szirmay Kúria, Tállya

Tokaj Hétszõlõ Szõlõbirtok, Tokaj

Tokaj Kereskedõház, Tolcsva

Tokaj Kikelet, Tarcal

Tokaj Ormemus Szõlõbirtok és Pincészet, Tolcsva

Tokaj Pendits, Abaújszántó

Tokaj Zöld Birtok, Tokaj

Tornai Pincészet, Somló

Helyszín: Magyar Mezõgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)

www.mezogazdasagimuzeum.hu

Idõpont: 2012. február 9. 16:00-21:00

Jegyár: 6900 forint, a borok kóstolását.

Jegyvásárlás

Jegyét átutalással vásárolhatja meg, ehhez, kérjük, írjon nekünk az info@vinoport.hu e-mail címre, hogy mi elküldhessük Önnek a szükséges információkat.

Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk azok elõzetes megvásárlását, elõfordulhat, hogy a helyszínen már nem lesz lehetõség a belépõ megváltására.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #furmint február

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Közösen perelnék a MAL-t a somlói borászok
NextContinue
Borász perlekedett domainért

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press