Nagy Furmint Február kóstoló
2012-ben immár harmadszorra fordul elõ, hogy ugyanabban az idõben sokan koncentráltan figyelünk a furmintra. Az egész hónapban tartó rendezvénysorozat számtalan kóstolót, borvacsorát, furmint csomagot és furminttal teli poharat tartogat, a csúcskóstolónak azonban idén is a Nagy Furmint Február kóstoló ígérkezik. Itt több mint ötven pincészet száraz furmintjaira számíthatunk, nem is szólva az extra tételekrõl. Így, aki alaposan körbe akarja kóstolni a furmint témáját, annak szívesen ajánljuk figyelmébe a Vinoport.hu által szervezett kóstolót.
A Furmint Február filozófiája
Egyre többen, többször és hangosabban mondják – emberek és borok egyaránt –, hogy a furmint egy kiemelkedõ szõlõfajta. A képet tovább szépíti a tény, hogy szinte kizárólag a miénk. Úgy gondoljuk, hogy ezt az üzenetet érdemes lenne minél több emberhez eljuttatni, ez pedig legjobban akkor sikerülhet, ha összefogunk, és ezért a célért együtt iszunk furmintot februárban.
A Nagy Furmint Február kóstoló gasztronómiai háttere
Hogy a borok mellé harapnivalók is kerüljenek, idén is több gasztronómiai meghívott egészíti ki a pincészetek sorát. A Bükki Sajtok készítõje, Sándor Tamás sajtmester két év kísérletezés után a helyszínen mutatja be Malmos névre hallgató hegyvidéki tehénsajtját. A kerekegyházi Rendek Tanyáról õshonos mangalica sertések szalonnája érkezik.
Szántó Tibor kézmûves csokoládékészítõ Pelle Furmint Párlattal gazdagított bonbont készít, amelynek alapját Ecuador Esmeraldas tartományából érkezõ csokoládé adja. Emellett csatlakozik még hozzánk a Kávéház és Étterem valamint a tállyai Oroszlános Borvendéglõ konyhája is.
A pincészetek, melyek egyetértenek az elképzeléseinkkel, és megtisztelnek azzal, hogy bemutatják furmintjaikat a kóstolón:
Árpád Hegy Pince, Szerencs
Árvay János Családi Pincészete, Rátka
AZ Nektár, Sátoraljaújhely
Babits Pincészet, Tolcsva
Balassa István, Tokaj
Bardon Borászat, Erdõbénye
Barta Pince, Mád
Béres Szõlõbirtok és Pincészet, Erdõbénye
Bodrog Bormûhely, Bodrogkisfalud
Bott Pince, Bodrogkisfalud
Breitenbach Kézmûves Pince, Bodrogkisfalud
Demetervin, Mád
Demeter Zoltán, Tokaj
Dénes Hegybirtok, Ság-hegy
Disznókõ Szõlõbirtok, Mezõzombor
Dobogó Pincészet, Tokaj
Dorogi Testvérek Pincészete, Tarcal
Fekete Béla, Somló
Ferdinánd Pincészet, Mád
Füleky Pince, Bodrogkeresztúr
Gizella Pincészet, Tokaj
Gróf Degenfeld Szõlõbirtok, Tarcal
Györgykovács Kispincészet, Somló
Heidi Schröck, Ausztria, Rust
Hímesudvar, Tokaj
Karádi és Berger, Erdõbénye
Kardos Szõlõbirtok, Mád
Királyudvar, Tarcal
Kolonics Károly Családi Pincészete, Somló
Kovács Nimród Winery, Eger
Kreinbacher Birtok, Somló
Lenkey Család Szõlészete és Pincészete, Mád
Losonci Bálint, Gyöngyöspata
Majoros Birtok, Tarcal
Orosz Gábor, Mád
Patricius Borház, Tokaj
Royal Tokaji Pincészet, Mád
Spigelberg Borpince, Somló
Szarka Pince, Mád
Szent Benedek Pincészet, Tokaj
Szent Tamás Szõlõbirtok és Pincészet, Mád
Szepsy Pince, Mád
Szirmay Kúria, Tállya
Tokaj Hétszõlõ Szõlõbirtok, Tokaj
Tokaj Kereskedõház, Tolcsva
Tokaj Kikelet, Tarcal
Tokaj Ormemus Szõlõbirtok és Pincészet, Tolcsva
Tokaj Pendits, Abaújszántó
Tokaj Zöld Birtok, Tokaj
Tornai Pincészet, Somló
Helyszín: Magyar Mezõgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)
www.mezogazdasagimuzeum.hu
Idõpont: 2012. február 9. 16:00-21:00
Jegyár: 6900 forint, a borok kóstolását.
Jegyvásárlás
Jegyét átutalással vásárolhatja meg, ehhez, kérjük, írjon nekünk az info@vinoport.hu e-mail címre, hogy mi elküldhessük Önnek a szükséges információkat.
Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk azok elõzetes megvásárlását, elõfordulhat, hogy a helyszínen már nem lesz lehetõség a belépõ megváltására.