Mit igyunk, mikor és hogyan?
Tizenkét hölgy alapította meg a múlt esztendõ végén a Bordámák klubját. A gondolat azonban már jóval korábbi, a Nemzetközi Blues-Rock-Jazz és Gasztronómiai Fesztiválokon fogalmazódott meg. Itt az ország összes régiójának borászai bemutatkoztak, és felkeltették a gasztronómiában már némi jártasságra szert tett hölgyek érdeklõdését a borok, a borfogyasztás iránt.
E téren szeretnének minél több ismeretre szert tenni a borbarátnõk, akik havi rendszerességgel találkoznak majd. Az összejövetelekre különleges ételeket készítenek, és hozzáillõ borokat ajánlanak majd. Alkalmanként elõadókat is hívnak, fõként borszakértõnõket. Az elsõ találkozó kivételt jelent ez alól. Benke László olimpiai bajnok mesterszakács lesz a vendég, aki nem saját ételeivel kápráztatja el a bordámákat. Fõzni ugyanis az egyesület elnök asszonya, Tóthné Németh Irén fog. Az általa készített ételeket kínálja majd Benke László mesterszakács, s természetesen ahhoz harmonizáló borokat. Tóthné Németh Irén azt tartja legfontosabbnak, hogy alaposan megismerjék a bor és a gasztronómia kapcsolatát.
Emellett persze más terveket is szõnek. Jó kapcsolatot szeretnének ápolni a paksi Borbarát Klubbal és a más városokban tevékenykedõ borbarátnõkkel. Részeseivé, szervezõivé szeretnének válni a város társasági életének, rendezvényeinek. Az elnök asszony biztos abban, hogy üde színfoltja lesz a városnak az új szervezet, mely igen pozitív fogadtatásra talált, tucatnyian jelezték, hogy pártoló tagként, szimpatizánsként segítik mûködését.
Forrás:
Tolnai Népújság
http://www.tolnainepujsag.hu