Milyen borokat ihatunk idén a Danubius házaiban?
A tradícióknak megfelelõen ez alkalommal is számos külsõ szakember vett részt a zsûri munkájában, többek között Módos Péter, a Borakadémia korábbi elnöke, Csizmadia András, a Budapesti Gazdasági Fõiskola borászati szakoktatója, Alkonyi László borszakíró, a Borbarát fõszerkesztõje, Niszkács Miklós, a Vendéglátás fõszerkesztõje, Jakabffy László gasztronómiai szaktanácsadó, Kriszt János, a Borakadémia tagja és Fabók Mihály, a Gundel Étterem sommelierje.
Összesen 134 bor közül 18 került a 2012. évi Danubius Wine Selectionbe: 6 fehér, 1 rosé, 9 vörös és 2 tokaji bor. A kiválasztottak között képviselteti magát az ország több vezetõ pincészete, így a Vylyan, Wunderlich, Gere Tamás, Szeremley, Chateau Kajmád, Garamvári /Aranyfürt, Korona Borház, Virághegyi, Kemendy, Bárdos, Frittmann, Wekler és a Gundel pincészetek.
Az új Danubius Wine Selection áprilistól szerepel az összes magyarországi Danubius szálloda borlapján.
Forrás:
Turizmus Online
http://www.turizmusonline.hu