Skip to content

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Mesterkurzusok a Budai Gourmet-n

Napjainkban egyre többet hallani a természethû borokról, de mit is jelent ez valójában és mely borok tartoznak ebbe a kategóriába? Errõl a témáról hallhatunk egyedülálló elõadást Isabelle Legeron Master of Wine tolmácsolásában, aki a természethû borok szerelmese és elismert szakértõje. Az elõadásokon természetesen belekóstolhatunk a kategória legizgalmasabb boraiba is.

Hat-hét évvel ezelõtt termõhelyhez kötött száraz borokról még eretnekség volt beszélni. Ma már a tokaji bor innovációjának döntõ része ehhez a bortípushoz kapcsolódik. Honnan jöttünk, és hová megyünk? – Magyarországon „dûlõ-ügyben” ezt a kérdést Tokaj-Hegyalján tehetjük fel a legnagyobb nyomatékkal, s a választ most Alkonyi László borszakírótól kaphatjuk meg.

Örvendetes, hogy Magyarországon is növekszik az érdeklõdés a pezsgõ nevû csodálatos ital fogyasztása iránt, ugyanakkor még borkedvelõ körökben is kevés az ismeret a témában, és számos téveszmét, félreértést is tapasztalhatunk. A Budai Gourmet-n Kató András AIWS kurzusán tisztul majd a kép.

Mészáros Gabriella AIWS, elsõ nemzetközi borakadémikus kurzusán pedig az Óvilág és Újvilág borait hasonlíthatjuk majd össze szakavatott magyarázat kíséretében.

Kapcsolódó weboldal

http://www.sziget.hu/budaigourmet/programok/mesterkurzusok

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Tokaji Borvidék XVI. Borversenye
NextContinue
Négy óra Szekszárd Budapesten

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press