Mesterkurzusok a Budai Gourmet-n
Napjainkban egyre többet hallani a természethû borokról, de mit is jelent ez valójában és mely borok tartoznak ebbe a kategóriába? Errõl a témáról hallhatunk egyedülálló elõadást Isabelle Legeron Master of Wine tolmácsolásában, aki a természethû borok szerelmese és elismert szakértõje. Az elõadásokon természetesen belekóstolhatunk a kategória legizgalmasabb boraiba is.
Hat-hét évvel ezelõtt termõhelyhez kötött száraz borokról még eretnekség volt beszélni. Ma már a tokaji bor innovációjának döntõ része ehhez a bortípushoz kapcsolódik. Honnan jöttünk, és hová megyünk? – Magyarországon „dûlõ-ügyben” ezt a kérdést Tokaj-Hegyalján tehetjük fel a legnagyobb nyomatékkal, s a választ most Alkonyi László borszakírótól kaphatjuk meg.
Örvendetes, hogy Magyarországon is növekszik az érdeklõdés a pezsgõ nevû csodálatos ital fogyasztása iránt, ugyanakkor még borkedvelõ körökben is kevés az ismeret a témában, és számos téveszmét, félreértést is tapasztalhatunk. A Budai Gourmet-n Kató András AIWS kurzusán tisztul majd a kép.
Mészáros Gabriella AIWS, elsõ nemzetközi borakadémikus kurzusán pedig az Óvilág és Újvilág borait hasonlíthatjuk majd össze szakavatott magyarázat kíséretében.
Kapcsolódó weboldal