Megújultak a Gere borok

[tn_2_bal.jpg] Hazánk egyik legismertebb bormárkája, a Gere teljesen megújult külsõt vett fel, tükrözve az elmúlt idõszak belsõ átalakulásait is. A hetedik generációt felölelõ családi borászat ugyanis régóta dolgozik azon, hogy palackjainak tartalmához méltó korszerû mûködés és megjelenés társuljon.

“Családi pincészet vagyunk, a szívünket is beleadjuk munkánkba, viszont emellett boraink állandó, megbízható minõséget képviselnek és elérhetõek a legszélesebb rétegek számára is. Ez professzionalizmust és elõrelátást feltételez, melynek köszönhetõen nemzetközi színvonalú borokat tudunk készíteni. Fontos volt számunkra, hogy boraink és kapcsolódó felületeink külseje is tükrözze azt a szemléletmódot, amit képviselünk.” – mondta Gere Attila borász.

Az arculatváltás levezénylésére Unger Zsolt márkaépítõt és csapatát kérték fel, akik nem csupán az arculat és a címkék tervezésében, hanem a termékstratégia és -struktúra átalakításában is szerepet játszottak. Ennek nyomán a 17 tételbõl álló borsor átrendezõdött: koherensebb lett és a Weninger & Gere márka beolvadásával egyszerûsödött. A borok kategóriái is (alap-, közép-, és csúcsborok) egyértelmûen nyomon követhetõk a külsõ megjelenésben, a korábbinál jobban elkülönülnek egymástól.

A címkéken olvasható név is változik, a borok ugyanis az “A. Gere” nevet viselik a jövõben. Ahogyan Gere Attila elmondta: “A borászat hagyománya már a hetedik generációt öleli fel családunkban, és ez a folytonosság különösen markánsan jelenik meg azáltal, hogy a lányom, Andrea és a fiam, Attila is aktívan bekapcsolódott a pincészet munkájába. Az új név ennek szellemében egyidejûleg jelöl engem és õket is.”

A megújulás nem azonnal válik láthatóvá, mert mindig csak az új évjáratok kapnak új címkéket. A teljes paletta így elõreláthatólag fél év múlva cserélõdik le és válik elérhetõvé országszerte.

A Gere Pincészetrõl

Az 1986-os volt az elsõ évjárat, amelybõl a ma ismert pincészetet létrehozó Gere Attila bort palackozott Villányban. A kínálat ezt követõen folyamatosan bõvült, egyaránt gondolva a fogyasztók széles körére és a top borok kedvelõire is. Ma már tizenhét féle Gere bor található meg a kereskedések polcain, melyek közül a Villányi Franc és a Kopar Cuvée csak a kiemelkedõ évjáratokban készül el. Gere Attila mellett aktív szerepet vállalt a pincészet mûködésében a borász lánya, Gere Andrea és fia, ifj. Gere Attila is.

Forrás:
[hirszerkeszto]