Megalakult a Slow Food Tokaj Convivium
Az 1989-ben indult, ma már 132 országban jelen levõ Slow Food mozgalom a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elõsegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását tûzte ki célul. A több mint 100 ezer tagot számláló szervezõdés alapját a helyi csoportok, a conviviumok képezik.
A tokaji convivium alapító tagjai között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános Borvendéglõ tulajdonosa, Baranczó Attila séf valamint Wille-Baumkauff Márta és Stefan, a Pendits Szõlõbirtok és Pincészet tulajdonosai.
A Tokaj Convivium elsõ nyilvános bemutatkozása 2009. december 10-én lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglõben Ezen a napon ünnepli a Slow Food világszerte a Terra Madre (Anyaföld) napot.
Forrás:
Napi Gazdaság
http://www.napi.hu