Magyar csúcsborok és gasztronómiánk népszerûsítése Ausztriában
– Bemutatónk célja, hogy elismertessük és megismertessük azt a gasztroforradalmat, amely jelenleg Magyarországon zajlik – érvelt a rendezvényen Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselõje. A 12 csúcsbor és pezsgõ felvonultatásával 6 magyarországi borrégiót mutattak be részletesen, kiemelve a rangos elismeréseket és az elmúlt évtizedben megvalósult technológiai és szakmai fejlesztéseket. A bortételek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az egyedi magyar fajták – a furmint, tramini és kadarka – is hangsúlyt kapjanak, illetve a borokon keresztül kapcsolódási pontokat találjunk az osztrák-magyar történelemben és mindennapokban – hangsúlyozta az MT Zrt bécsi irodájának vezetõje. – A kitûnõ tételek és az átfogó prezentáció is jól szemlélteti, hogy mára a magyar gasztronómia sok területen az elit ligában játszik – hangsúlyozta a workshopot követõen KR Josef Bitzinger, a Bécsi Sommelier Egyesület elnöke.
Forrás:
OBJEKTÍV Hírügynökség
http://www.objektivhir.hu