Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Mádon stílust teremtenek

Tudják-e, hogy az ember elõször poharat iszik, és csak utána bort? Aki nem tudta, az most a Jó éjszakát Mád rendezvényen megtudhatta miért is mondják ezt.

Tudják-e, hogy elõször poharat iszunk, és csak utána bort?” Dr. Rohály Gábor

Dr. Rohály Gábor, a borismeret 80 éves professzora is a Jó éjszakát Mád rendezvény része, egyik színfoltja volt, mint ahogy a meccsnézés is a Percze élményközpontban, Tatárka József polgármester kommentárjaival. Ilyen ez a rendezvény, nagyon érdekes egyvelege a családiasságnak és a kiemelkedõ gasztronómiai és kulturális produkcióknak. Megfér itt country és a longue zene, a Kaláka, Racka Jam és Udvaros Dorottya is, a világhírû Rost Andreával. Bár Mád ilyenkor felbolydul, a csendes kis település utcáit csapatok róják, pohárral a kezükben.

Ne legyenek idegenek

Sokan elmondják a polgármestertõl a Tokaji Borbarátnõkig, hogy nem a mindenáron való tömegesség a cél, hanem egy minõségi idegenforgalom megteremtése, egy olyan réteg idevonzása, aki azután mint vendég és mint borvásárló, vagy akár mint Mádba befektetõ is visszatérõ lehet. És ami nagyon szimpatikus: a most egy elõ-nappal, elõ-péntek estével megtoldott rendezvényen arra is ügyeltek, hogy maguk a mádiak is jól érezhessék magukat, ne idegenek legyenek a saját fesztiváljukon.

Visszatérve a pohárhoz: ez a Tokaji Borbarátnõk bemutatótermében történt, ahol a nemrég kreált új furmintos poharat tesztelték különféle borokkal az érdeklõdõk. És Rohály tanár úr azért mondta, hogy poharat iszunk elõbb mindig, mert a pohár látványa nagyon fontos kedvcsináló, de utána a pohár ér elõbb a szánkhoz, elõbb érezzük az illatot, és csak utána billen a nedû is. Aki ott volt, bizonyíthatja, lényeges, hogy mit iszunk, de hogy mibõl, az sem elhanyagolható kérdés.

Egyedi színfolt

Minden évben a Jó éjszakát alkalmával látható, hogyan fejlõdik, teljesedik ki a régmúltban gazdag borkereskedõ településbõl a II. világháború utántól lassan lesüllyedõ Mád. Tavaly még nem volt kész a Percze élményközpont, az idén már a Gusteau, a Kúria, a Mádi borház mellett különleges gasztronómiájával, és a most debütáló egyik új borával egyedi színfoltjává vált egész Hegyaljának.

Forrás:
Borsod Online
http://www.boon.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Nyitott Pincék Napja – Balatongyörök
NextContinue
Aláírták az elsõ magyar-izraeli borászati együttmûködési szerzõdést Csopakon

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press