Made in Sopron
[tn_8_bal.jpg] Rendezvényünk azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa a Soproni borvidék legnemesebb borait, a Fertõ-táj, mint Világörökség értékeit és a Fertõ-Hanság Nemzeti Park területén készült egyéb kiváló helyi terméket. Rendezvényünk a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megrendezett szakmai-turisztikai nyílt naphoz kapcsolódott, azt színesítette, melynek köszönhetõen a több mint 600 meghívott vendég részére is megmutathattuk Sopron rejtett kincseit.
[tn_4_kozep.jpg]
A bemutatkozó borkóstolónk 14:00 órakor vette kezdetét a meghívott szakmai közönség számára, ahol tíz soproni borászat – Jandl Borászat, Kocsis Borászat, Lõvér Pince, Iváncsics Pincészet, Luka Pincészet, Pfneiszl Bio Birtok, Sterlik Pince, Taschner Bor és Pezsgõház, Vincellér, Winelife Borászat – több mint hatvan féle fehér, rosé és vörösborát kóstolhatták meg a résztvevõk az újdonságoktól kezdve a régebbi tételekig bezárólag. Mellette pedig a Horváth Méhészet különleges mézeit, Márk Attiláné kiváló zöld dió termékeit, valamint a Fertõ-Hanság Nemzeti Park által kínált ízletes bivaly és szürke marha szalámikat kóstolhatták kedves vendégeink.
[tn_3_kozep.jpg]
A borászati, turisztikai szakma és a szakújságírók, és média részére meghirdetett szakmai sétáló kóstolót követõen a budapesti és környékbeli fogyasztóikat 17:00 órától hívtuk vendégül, akik számára szintén lehetõség nyílt a soproni borászok boraiba belekortyolni, és a Sopron menti termelõk méz, zöld dió és szalámi különlegességeiket megízlelni.
Nagyszámú érdeklõdõ közönség látogatott el a rendezvényre, amely barátságos hangulatban, élvezetes társalgások mellett, kellemes környezetben zajlott, sikeresen bemutatva a Soproni borvidék, a Fertõtáj Világörökség és a Fertõ-Hanság Nemzeti Park közös kincseit. Tervünk szerint a rendezvényünk tavasszal ismét megrendezésre kerülhet, és így állandó szereplõi lehetünk a budapesti gasztrokulturális életnek is.