Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Made in Sopron

[tn_8_bal.jpg] Rendezvényünk azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa a Soproni borvidék legnemesebb borait, a Fertõ-táj, mint Világörökség értékeit és a Fertõ-Hanság Nemzeti Park területén készült egyéb kiváló helyi terméket. Rendezvényünk a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megrendezett szakmai-turisztikai nyílt naphoz kapcsolódott, azt színesítette, melynek köszönhetõen a több mint 600 meghívott vendég részére is megmutathattuk Sopron rejtett kincseit.

[tn_4_kozep.jpg]

A bemutatkozó borkóstolónk 14:00 órakor vette kezdetét a meghívott szakmai közönség számára, ahol tíz soproni borászat – Jandl Borászat, Kocsis Borászat, Lõvér Pince, Iváncsics Pincészet, Luka Pincészet, Pfneiszl Bio Birtok, Sterlik Pince, Taschner Bor és Pezsgõház, Vincellér, Winelife Borászat – több mint hatvan féle fehér, rosé és vörösborát kóstolhatták meg a résztvevõk az újdonságoktól kezdve a régebbi tételekig bezárólag. Mellette pedig a Horváth Méhészet különleges mézeit, Márk Attiláné kiváló zöld dió termékeit, valamint a Fertõ-Hanság Nemzeti Park által kínált ízletes bivaly és szürke marha szalámikat kóstolhatták kedves vendégeink.

[tn_3_kozep.jpg]

A borászati, turisztikai szakma és a szakújságírók, és média részére meghirdetett szakmai sétáló kóstolót követõen a budapesti és környékbeli fogyasztóikat 17:00 órától hívtuk vendégül, akik számára szintén lehetõség nyílt a soproni borászok boraiba belekortyolni, és a Sopron menti termelõk méz, zöld dió és szalámi különlegességeiket megízlelni.

Nagyszámú érdeklõdõ közönség látogatott el a rendezvényre, amely barátságos hangulatban, élvezetes társalgások mellett, kellemes környezetben zajlott, sikeresen bemutatva a Soproni borvidék, a Fertõtáj Világörökség és a Fertõ-Hanság Nemzeti Park közös kincseit. Tervünk szerint a rendezvényünk tavasszal ismét megrendezésre kerülhet, és így állandó szereplõi lehetünk a budapesti gasztrokulturális életnek is.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Prémium aszút visz az idei tokaji szüret 2016-ra a boltokba
NextContinue
Laposa Bencével bõvült a Junibor

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press