Lényeg, hogy a magyar borászat talpon tudott maradni
– Amikor alapítottuk a lapot, legalább 10 évvel számoltunk. Ez az idõszak eredményes volt a borászat számára is, és mi is sok jó embert ismertünk meg a szakmában.
– Hogyan fejlõdött a borászattal párhuzamosan a lap?
– Amikor elkezdtük a lapot, az volt a célunk, hogy azok a borászok tekintsenek minket szövetségesnek, akik a legjobbat akarják készteni, abból a kis területbõl, amin élnek. Mi is úgy vagyunk ezzel, mint a borászok. A növekedés egy idõ után már nem volt cél. Mint ahogy a jó boroknak, a jó borokról való írásnak is megvannak a korlátai. Néha önmagában az írás ad örömet.
– És a magyar borászat hogy fejlõdött ezalatt?
– A borászat szempontjából is hasonló a helyzet. Kialakultak nagyon jó borászatok, de olyan robbanásszerû változás, mint amit 10 évvel ezelõtt reméltünk, nem következett be. Ez nem biztos, hogy negatív, lényeg, hogy a magyar borászat talpon tudott maradni.
Forrás:
InfoRádió
http://www.inforadio.hu