Közepes évre számítanak a Soproni Borvidék borászai
Hamarosan kezdõdik a szüret. Hiszen lassan megérik, így egy hónapon belül elkezdhetik szedni a szõlõt a Soproni Borvidék dûlõin. A korai fajtákat, mint például az Irsay Olivért, már szeptember elsõ hetében letudják szedni. Kivétel persze akad.
Taschner Kurt azt is hozzátette, hogy növényvédelmi szempontból sem volt éppenséggel izgalommentes az
idei év.
A kiválogatott, egészséges szõlõkbõl azonban még mindig lehet jó minõségû bort készíteni. Erre törekednek a borvidék borászai is, még akkor is, ha nem számítanak olyan kiemelkedõ évre mint tavaly.
Arra a kérdésre, hogy idén lesz e valamilyen különleges borkínálat, Taschner Kurt elmondta: különleges dolgokon akkor gondolkodnak, ha az évjárat is az. A borászat idén is az eddig jól bevált módszert folytatja.
A borászok örök mondása, miszerint: Csak jó minõségû szõlõbõl, készülhet jó minõségû bor, idén is beigazolódhat. Így várhatóan az idei borkínlat is méltó lesz a borvidék hírnevéhez.
Forrás:
SopronTV
http://www.soprontv.hu