Kiváló szüreti termést remélnek Sopronban
Taschner István szõlõsgazda, aki tíz év óta elsõként fog a szürethez a borvidéken elmondta: Azért jó fajta a Sopron környéki, mert a borvidék a viszonylag hûvösebbek közé tartozik. Más, melegebb tájakon a sav zömében elveszik, mielõtt szüretelni lehetne, itt viszont a lehetõ legjobb szintet éri el az érett szõlõben. Az Irsai Olivérbõl bort is, pezsgõt is készítenek. A szõlõsgazda hozzátette: ha az idõjárás kegyes marad, akkor szeptember 25-én a kékfrankos és a zweigelt szüretével a kék szõlõk betakarítása is elkezdõdhet. Sopron környékén 1160 hektár szõlõ található, ennek háromnegyed része kékfrankos. Tizenöt százalékot tesz ki az egyéb vörös szõlõfajta, míg tíz százalékon fehér szõlõt termesztenek.
Forrás:
Corvinus Rádió
http://corvinusradio.hu