Királyi szakácsot és borászt választottak
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség védnökségével az idén 14. alkalommal megrendezett Nemzetközi Királyi Szakácsversenyen csak a 14.-15. században használatos alapanyagokból, fûszerekbõl és korhû technikai eljárással készített ételek és italok kerülhettek az asztalra. További feltétel volt a megmérettetésen, hogy az ételek egyúttal megfeleljenek napjaink minõségi követelményeinek és higiéniai elõírásainak is.
A dombóvári Hotel Európa-Camping Étterem által támogatott nyertes menüsorában olyan titokzatos nevû ételkülönlegességek készültek, mint például a „Beatrix királyné nápolyi udvartartásának hódolatai ajándéka Mátyásnak, ama nagy Adriából”, a „Kígyóhal, mely oly érdökös, kardélre hányva, s finoman ispékelvén elõtálalva”, vagy „Éppen zsenge, tavaszi kecskegida alaposan füszerszámozva, s parázs felett rózsásra pirítva”.
A gyõztes Kocsis László Tibor az idei év Királyi Szakácsa cím mellé arany királyi pecsétgyûrût és vándor királyi fakanalat kapott. A rendezõk a Királyi Borász kitüntetõ címét szintén kiosztották, méghozzá ez alkalommal a villányi Wunderlich Pincészetnek. Wunderlich Alajos az arany pecsétgyûrû mellett egy királyi borivó kupát vehetett át.
Forrás:
Deluxe
http://www.deluxe.hu