Kihirdették a 2007 legjobb magyar étterme díj gyõztesét
A tekintélyes bírálóbizottság az idei elsõ tíz közé a tavalyi nyertesek közül csak a Lou Lou, a Páva, a Le Bourbon és a Fausto’s éttermet juttatta be. A Fausto’s mint az olasz konyha budapesti zászlóshajója lett egyébként az elsõ a tízes listán, vagyis 2007 legjobb étterme.
A most elõször veresenybe szállók közül a régóta népszerû fertõrákosi Ráspi és a veszprémi Villa Medici került be a legjobb magyar éttermek sorába.
A versenyben elsõsorban a nemzetközi, esetenként fúziós konyhát vivõ (azaz a különbözõ nemzetek ételeit egy menüsoron vagy ételen belül kombináló) éttermek vitték el a pálmát.
Ilyen a Four Seasons Páva étterme, a Bock Bisztró és a Manna Lounge.
A tradicionális hazai ízekkel operáló éttermek közül kettõ került a legjobbak közé, a budapesti Múzeum étterem és a már említett fertõrákosi Ráspi.
A 28 fõbõl álló nemzetközi zsûri nemcsak szigorúan kulináris kritériumok alapján döntött. A tesztelõk figyelembe vették a hely küllemét, az ételek és italok választékát, minõségét, a személyzet felkészültségét, a kiszolgálás szakszerûségét, figyelmességét és a tisztaságot.
A Dining Guide jövõre ismét meghirdeti Az év legjobb étterme versenyt.
Forrás:
MR1-Kossuth Rádió
http://www.mr1-kossuth.hu