Skip to content

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Kevés lesz idén a jégbor

A jégbor nem Magyarországon kívül Németországban, Ausztriában és Svájcban ugyancsak kedvelt specialitás. A készítése közben elért megfelelõ zamatnak alapfeltétele az, hogy a szõlõszemek megfagyjanak. A gazdák mínusz 5 és 7 Celsius-fokos hõmérsékletben mennek ki a szõlõkbe szüretelni. A fagyott szõlõszem adja meg azt a különleges édes ízt, amely kicsit hasonlít az aszú aromájához.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának fõtitkára, dr. Urbán András szerint a jégbort kizárólag fehér szõlõbõl készítik, mivel a vörös fajták, ha a bogyó megtöpped és megfagy, nem szép színû bort eredményeznek. Az idõjárás enyhe volta ellenére az idén is szüreteltek azonban néhány helyen fagyott szõlõt: még november végén, december elején egyes völgyekben mértek mínusz 7 fokot is, ami kedvezett a kései szüretnek.

Forrás:
MTI
http://www.mti.hu

Post Tags: #jégbor

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Soproni pincészet okoztott óriási meglepetést a Hamburgi Borszalonon!
NextContinue
Tokay fenyegeti a Tokajit

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press