Kereskedelmi forgalomba került 2013 elsõ Irsai Olivérje Sopronból!
A bortermelõ borász elmondta, hogy idén a hosszú tél miatt- közel két héttel késõbb volt rügyfakadás, és a virágzáskori idõjárás sem kedvezett, de az Irsai Olivér szépen behozta a lemaradást, augusztus 19-én kezdte meg a szüretet. A magas nappali hõmérséklet miatt, ebben az évben elõször szüretelõ kombájnnal dolgozott, így már kora reggel elkezdõdhetett a szõlõ feldolgozása. A mustot hidegen, irányított körülmények között erjesztette borrá 10 nap alatt. A bor kétszeresen is elsõ, nemcsak az elsõ a piacon, hanem – a Gute Weidengrund dûlõben – két évvel ezelõtt kiültetett új ültetvény szûztermésébõl származik.
És milyen lett a bor? Elegánsan illatos, bodzás, vegetális jegyekkel, játékos savakkal, gyümölcsös ízekkel kísérve. A borbarátok idén is örömüket fogják benne lelni.