IV. Budai Gourmet fesztivál
Immár negyedik alkalommal hívja ínycsiklandó kalandra vendégeit a Budai Gourmet fesztivál, idén rendhagyó módon a Reneszánsz Év – 2008 eseménysorozat részeként. Május 30-tól június 1-ig a Millenáris Parkban, a már hagyományosnak számító bor és sajt bemutatók mellett, neves honi éttermek séfjei adnak ízelítõt az új utakat keresõ hazai konyhamûvészet remekeibõl. Megidézve és továbbgondolva a magyar gasztronómiában újjászületést jelentõ, Mátyás nevével fémjelzett reneszánsz korát is.
Majd’ száz különbözõ típusú sajtkülönlegességet és többszáz féle bort illetve pezsgõt vonultat fel immár negyedik éve – a Haris Kereskedõház szervezésében – a Budai Gourmet fesztivál, a hazai gasztronómia egyik legjelesebb seregszemléje. A borkultúrát és a nemes sajtok élvezetét népszerûsítõ rendezvény idén a hazai konyhamûvészet megújításáért fáradozó szakácsmesterek étel-remekeibõl is válogat. A Budai Gourmet – melynek szakmai partnere a Magyar Gasztronómiai Egyesület – a legjobb hazai éttermek vezetõit kérte fel, adjanak e fesztivál keretei közt kóstolót, tág teret nyitva a magyar ízvilágot újragondoló törekvéseiknek. Korunk legelhivatottabb „ínyesmestereinek” így alkalmuk nyílik a gasztronómiai kalandozásokra vágyó szélesebb közönség számára is bemutatni, hogy milyen lehetõségeket rejt a XXI. századi konyha reneszánsza. Aki tehát május utolsó hétvégéjén ellátogat a Millenáris parkba, a hazai történelmi borvidékek legjobb nedûi és a változatos ízû sajtok mellet megízlelhetik – egyéb étkek társaságában – a zsályás citromkompóttal tálalt fogasfilét, az újhagymás burgonyafõzelékkel kísért báránynyelvet, a lerakott marhapofát vagy akár a malacfül salátát is.
Kapcsolódó weboldal: