Itt az ősz legvörösebb borkóstolója: Bordói November 2021

Hazai bordói fajtaborokkal, házasításokkal és csúcs vörösborokkal érkezik az idei Bordói November!

 

60 hazai kiállító közel 150 tétele várja november 20-án a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján, a Corinthia Budapest nagytermében. Térképezze fel, merre tartanak a magyar bordói házasítások a világ etalonjának számító bordeaux-i borokhoz képest!

 

Magyarországon  – 2021-es adatok szerint – majdnem 6000 hektáron termelik a három kulcsfontosságú bordói fajtát, a cabernet sauvignont, a cabernet franc-t és a merlot-t. Ez körülbelül egyharmada a kékszőlővel beültetett területeknek, és ez is mutatja, hogy mind a borászok, mind pedig a fogyasztók mennyire kedvelik hazánkban az ezekből készült tételeket.

 

A Bordói Nagykóstolón kitűnő fajtaborokat és házasításokat kóstolhatsz, a borászatok folyamatosan bővülő listája itt található: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/kiallitok

 

A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal is.

https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/csucsborok-terme

 

A rendezvény a sétáló kóstolón kívül további izgalmas programokat kínál. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába. Idén már biztos, hogy jelen lesz Malatinszky Csaba, aki a hordóban erjesztett borok világába kalauzolja el a kuriózumokra éhes érdeklődőket. A Pannonhalmi Infusio rajongóit pedig egy “kisvertikális” kóstoló várja: az évről évre magas minőséget mutató vörösbor négy évjáratát hasonlíthatják össze. További információk: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/pop-up-school

 

Az eseményen minden jegy korlátlan borkóstolásra szól – kivéve a csúcsbortermi tételeket. Aki nyugodtabb körülmények között kóstolna, és belépést szeretne a VIP Lounge-ba, az Standard VIP jegyet és Prémium VIP jegyet is vásárolhat. Ezek extra bortételek kóstolására jogosítják fel, és további ajándékokkal járnak. További információ a különböző jegytípusokról és jegyrendelés:

https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/#jegyarak

 

Az este során a tombola sorsolás sem maradhat el. A nyeremények közül kétségtelenül a két fő részére az Onyx étterembe szóló borsoros degusztációs menü a legkecsegtetőbb 100 000 forint értékben. De sok-sok palack bor és egyéb vásárlási, ill. kurzus utalványok is várják a tombolát vásárló vendégeket.

 

Látogasson el az esemény Facebook oldalára, ahol napról napra derül ki valami új a rendezvényről!