Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Irsai Olivérrel kezdõdött a szüret

A Soproni borvidéken egyre népszerûbb a korai érésû Irsai Olivér. Az Iváncsics- és a Taschner-pincészet egyik zászlósbora az ebbõl a fajtából készülõ. A szüret a Fertõ partján kedden elkezdõdött, míg a harkai dûlõkben egy hét múlva szedik le a fehér szõlõt.

Az igazi nagyüzem, a kékfrankos szürete szeptember végén, október elején várható.

– A mi borvidékünkön fõként középérésû kék fajtákat tartanak, ezekbõl viszont Szent Márton napjára, a libasült mellé nem lehet újbort készíteni – fogalmazott Taschner Kurt. – Úgy gondoltuk, hogy újításként megpróbálkozunk a fehér fajtákkal is. Így reményeink szerint november elején már meg lehet kóstolni az újbort. Az Irsai Olivér esetében fontos a gyorsaság és az egészséges, szép szemek, ugyanis csak így õrizhetjük meg a bor gyümölcsös, kellemes ízét. Ezért a fürtöket is rothadásmentesen kell leszedni, különben oda a zamat és az illat.

Molnár Tibor, a hegyközségi tanács elnöke hozzátette: számos betegség ellen kellett idén védekezniük a szõlõsgazdáknak. Összességében erõsen közepes évjáratra számítanak. Mindez persze nagyban függ az elkövetkezendõ hetek idõjárásától is.

Forrás:
kisalfold.hu
http://www.kisalfold.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Abaúj Abaújban Fesztivál
NextContinue
Elhunyt Kiss László, a Tokaj Kereskedõház Zrt. vezérigazgatója

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press