Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Íme, Bács-Kiskun megye legjobb borai

Kiskõrösön, a közelmúltban megtartott XXI. Duna Borrégiós Borverseny keretében kiválasztották azokat a borokat, amelyek a Megye Bora 2011 címet viselhetik. A rangos megmérettetésen 158 tételes mezõnyt bíráltak el a felkért szakemberek. Nagyon sok szép bor érkezett a versenyre, melyek közül sokat díjaztak aranyéremmel. A csúcsbizottság tagjai a legjobbnak ítélt borok közül választották ki azt a négyet, melyek idén megkapják a Bács-Kiskun Megye Bora címet.

Lássuk, mit érdemes tudni megyénk legjobb borairól:

Kunsági Cserszegi Fûszeres 2010 – száraz ( Birkás Pincészet – Izsák)

A Cserszegi fûszeres fajta, hihetetlen illatával, csak ebben a száraz stílusban igazán élvezhetõ. Jellemzõen a kunsági borvidékhez köthetõ fajta, amely a szabadszállási Siró-dûlõben termett. Citrusos illatanyagai és aroma összetevõi, könnyed savösszetétele az édes borok kedvelõit megtévesztheti, mivel az említett illat és szép lecsengésû zamat emlékezetessé teszi a bort.

Kékfrankos Rozé 2010 (Dr. Kuti Szõlészeti és Borászati Kft. – Kiskõrös)

A Kékfrankos rozé: reduktív technológiával készült, friss élénk színû, életteli, üde, eperre, málnára emlékeztetõ kellemes rozé bor élénk savakkal. Fogyasztását 10-12°C-ra hûtve ajánlják.

Cabernet Sauvignon Selection 2009 (Szõke Pincészet – Kiskunhalas)

A 2009-es év tette lehetõvé, hogy Kiskunhalason is gyökeret verjen a kisfahordós érlelés sokrétû folyamata. A 100%-ban Cabernet Sauvignon szõlõbõl készített bort folyamatos gondoskodás mellett, 16 hónapon keresztül érlelték 220 litereses fahordókban, melynek eredménye lett ez a minden tulajdonságában páratlan, meglepõ testességgel és behízelgõ ízvilággal rendelkezõ alkotás.

SILENOS – Rajnai rizling jégbor 2005 ( Kunvin Kft. – Jánoshalma)

A bor alapanyagát képezõ Rajnai rizling szõlõt 2005. december 19-én hajnalban, mínusz 8°C-on, megfagyott állapotban szüretelték Jánoshalmán.

A szõlõt fagyott állapotban, kosaras kéziprésben sajtolták ki. A must cukortartalma meghaladta a 29 magyar mustfokot. A hosszantartó szabályozott erjesztést követõen a jégbort tölgyfahordóban érlelték. Mindezek együttesen alakították ki e borostyánszínbe hajló nedû harmóniáját, melyet a mazsolára, dióra és mandulára emlékeztetõ illat-, és zamatanyagok gazdagsága tesz teljessé.

Forrás:
delmagyar.hu
http://www.delmagyar.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Elkelhet a muzeális borkészlet: öt ajánlat érkezett az Egervinre
NextContinue
Eb: döntõben a borászaink

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press