Hú!SVÉT + 7 Palkonyán, április 11-én
A SVÉT egyesület azonos felfogású, de eltérõ stílusú éttermek baráti szövetsége. A SVÉT tagjai között folyamatos szakmai munka folyik a vidék ízeinek és gasztro-örökségének megújítása okán, amelynek csúcspontjai a tudás bemutatását hivatott rendezvények. Ezek a programok pontosan tükrözik az éttermek hitvallásait és remek alkalmat adnak arra, hogy felszabadultan, a vendégekkel közösen, családias környezetben tudjunk örömfõzést tartani. – mondja a mostani fõszervezõ, Pauli Zoltán, a villányi Crocus Gere Bor Hotel és Mandula étterem, valamint a palkonyai PalKonyha képviseletében.
A SVÉT célja, hogy idõrõl idõre összehozza a fogékony közönséget és az ország különbözõ pontjain mûködõ kézmûves éttermeket. A vidék színes, gasztronómiai palettáját bemutató csoport midig stílusosan készül bemutatni tudását, immáron hetedik rendezvényén, húsvét után hét nappal, azaz április 11-én, Palkonyán.
[tn_2_kozep.jpg]
A „hetedik Te magad légy”
Palkonyán hét étterem találkozik: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem, Panzió, Borpince – Sopron, Gere Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, PalKonyha – Palkonya, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma és vendégségbe jön a Balaton is, hiszen a balatonfüredi Kredenc Borbisztró is ott lesz. A vendéglátó falu színes borúti kínálatát most a Haraszti-, Hárságyi-, Mokos és Zsirai Pincészetek, és a nyitott udvarházak (Fecskeház, Parázs, Nóra, Faluház) együttesen adják, Gódor András vendég sonkamesterrel együtt – nyilatkozta Becker Leonóra a Villány- Siklósi Borút Egyesület elnöke.