Skip to content

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Hónap borkóstolója – Kékfrankos Kóstoló

A májusi program címe: Kékfrankos Kóstoló

2006. május 04-én, 18.00 órakor

Elõadó: Gál Lajos, igazgató Szõlészeti- és Borászati Kutató Intézet-Eger

A Kékfrankos fajta Közép-Európa egyik jellegzetes fajtája, de Magyarországon is nagy népszerûségnek örvend. A Kékfrankos bora fiatalkorban kékes árnyalatú , szép színû, finom cserzõanyag tartalmú. Késõbb rubinszínûvé alakul és tanninjai is simulnak, de karcosabb férfiasabb karakterét még házasításokban is megmutatja. Az egri bikavér egyik fõ alapanyaga, de fontos szerepe van a Soproni-, a Szekszárdi- és a Villányi Borvidékeken is. Az est folyamán négy borvidékünkön alkotó 19 termelõ borán át próbáljuk meg felfedezni a Kékfrankos tulajdonságait.

Az est folyamán kóstolásra kerülõ borok:

1.) Bock József: Villányi Kékfrankos”05

2.) Demeter Csaba: Egri Kékfrankos”02

3.) Gangl Pincészet: Soproni Kékfrankos”03

4.) Gál Lajos: Egei Kékfarnkos”99

5.) Gere Tamás: Villányi Kékfrankos”04

6.) Pfneiszl Pincészet: Soproni Kékfrankos”03 barrique

7.) Polgár Pincészet: Villányi Kékfrankos”03

8.) Pók Tamás: Egri Kékfrankos”02

9.) Sárosdi Pincészet: Szekszárdi Kékfrankos”03

10.) Simon Pincészet: Egri Kékfrankos”03 Síkhegy szelekció

11.) Szõlészeti- és Borászati Kutató Intézet Eger: Egri Kékfarnkos”03

12.) Takler Ferenc: Szekszárdi Kékfrankos”05

13.) Taschner Pincészet: Soproni Kékfrankos”04

14.) Tóth István: Egri Kékfrankos”00

15.) Vesztregombi Ferenc: Szekszárdi Kékfrankos”03

16.) Vida Péter: Szekszárdi Kékfrankos”04

17.) Vincze Béla: Egri Kékfrankos”03

18.) Weninger Franz: Soproni Kékfrankos”02 szelekció

19.) Wunderlich Alajos: Villányi Kékfrankos”04 Agancsos dûlõ

Részvételi díj: 6.200 Ft/fõ

A program idõtartama: 2 óra

Jelentkezési határidõ: 2006. május 03.

Minden érdeklõdõt arra kérünk, hogy idõben jelezze felénk részvételi szándékát. A résztvevõktõl azt kérjük, hogy min. 15 perccel a kóstoló kezdése elõtt jelenjenek meg a helyszínen.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Jelentkezni lehet faxon: 212-1032, e-mail-en: winehouse@axelero.hu

Az est házigazdája: Üveges Szabolcs

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #Magyar Borok Háza

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Az oroszországi borimport-tilalom – hogyan tovább?
NextContinue
A Pannon Tokaj Kft. sikeresen szerepelt a Vinitalyn

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press