Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten
A március 3. és 5. között megrendezett sétakóstolón, elõször tûnt fel a Sörszövetség, amely a helyszínen a „Sör mi több” eseménysorozat keretében sörös programmal árnyalta a vörös, rozé és fehér színpalettát. A sörös óra keretében Vásárhelyi István, sörgasztronómus kalauzolásával tehettek kirándulást a sör világában.
A csütörtöki, szakmai napon a vállalkozó kedvû résztvevõk megtudhatták, hogyan kell a sört szakszerûen megízlelni (hõmérséklet, illatok, ízek, pohárformák). A vendégek pénteken és szombaton gasztronómiai fogásokat próbálhattak ki, tökéletesen harmonizáló sörökkel. A párok között elsõként a camembertes, szárított paradicsomos falatka mutatkozott be egy friss, szûretlen bajor stílusú búzasörrel. Ezt követte a sörben pácolt, szuvidolt oldalas, coleslaw salátával, amely tökéletes kiegészítõje az óarany színû, malátás, enyhén gyümölcsös illatú félbarna cseh láger. Végül, a legmeglepõbb páros, amely maradéktalanul elnyerte minden résztvevõ tetszését, a 8 hónapig érlelt, krémesen telt, robusztus Russian Imperial Stout és a narancsos krémmel töltött keserû és tejcsokoládés bonbon duója volt. A rendhagyó társításokkal szerettek volna kedvet csinálni a teszteléshez, keresgéléshez, hiszen minden étel mellé megtalálhatjuk, az ízeket remekül kiegészítõ sörpárt.
A Sörszövetség kiemelt témaként kezeli a sör és gasztronómia párosát: számos izgalmas sör-étel összeállítással bizonyította, hogy ennek az italnak méltó helye van a magyar fogyasztók asztalán. „Talán sokaknak meglepõ feltûnésünk a bor mellett, de nem azért jöttünk a VinCE-re, hogy áttérítsük a borosokat a sörivásra. Azt szeretnénk, hogy akik eddig nem ittak sört, azok is megismerhessék, milyen sokoldalú és egyre több ízben megjelenõ ital a sör, amely nagyszerûen passzol a kedvenc fogásainkhoz.” –mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.