Hírek Kisharsányból
[tn_2_bal.jpg]Vylyan borvacsora az Andante Borpatikában
2006. március 2., csütörtök, 19 órakor
A borokat bemutatja:
• Ipacs Szabó István fõborász
A borfalatokat a borokhoz hangolja:
• Merész Mihály konyhafõnök és Waller Zoltán sommelier
A nagyböjtre való tekintettel kétfajta borfalat-sor választható!
(A böjtös verziót dõlt betûkkel írjuk.)
Kérjük, elõre jelezzék az étterem elérhetõségein, hogy melyik ételsort választják!
1. Villányi Chardonnay 2005
Halsaláta olívaolajjal
2. Villányi Rosé 2005
Sonkafátyol gyümölcsökkel – Comté, lágysajt eperrel és banánnal
3. Villányi Portugieser 2005
Mangalicakolbásszal töltött karaj héjában fõtt burgonyával – Szentlászlói féllágy kecskesajt
4. Villányi Pinot Noir 2004
Sült kacsamell hidegen, pezsgõs lilakáposztával – Brie, francia lágysajt
5. Villányi Montenuovo Cuvée 2003
Livarot, mosott kérgû sajtkülönlegesség
6. Villányi Cabernet Sauvignon selection 1999
Hátszín erdei gyümölcsökkel – Parmezán, keménysajt
7. Villányi Syrah 2004
Házi sütésû gyümölcskenyér bazsalikommal és keserûcsokoládé-darabokkal
A borkóstoló ára személyenként 8.700.– Ft.
Mindenkit szeretettel várunk!
Helyszín: Andante Borpatika, Budapest , I. ker., Bem rakpart 2. (közvetlenül a Lánchíd budai hídfõjénél)
Telefon: +36 1 457 08 07, 457 08 08
Vylyan borvacsora Székesfehérváron a Bányató Vendéglõben március 3-án pénteken
Idõpont: 2006. március 3.- án 19 órakor
Helyszín: Bányató Vendéglõ, Székesfehérvár, Zsolnai u. 39.
Telefonszám 22/507-505
Részvételi díj: 4700 Ft/fõ.
A borokat Ipacs Szabó István fõborász mutatja be.
A menü:
Köszöntõ pohár – Vylyan Rizling 2005
Mogyoróval töltött fürj, sajtos zöldséggratinnel – Vylyan Chardonnay 2005
Vylyan Rosé 2005
Vadas krémleves pástétomtáskákkal – Vylyan Kékoportó 2005
Vylyan Montenouvo Cuvée 2002
Szarvasgerinc erdei gombával, finomfû-mártással és kakukkfüves vajasgaluskával – Vylyan Cabernet Sauvignon 2002
Keserûcsokoládé bonbonok vörösbortükrön gesztenyével, meggyel töltve –
Duennium 2000
Vylyan borvacsora a veszprémi Oliva Étteremben március 4-én szombaton
Idõpont: 2006. március 4. szombat, 19 órakor
Helyszín: Oliva Étterem és Grillkert, Veszprém, Buhim u.14-16.
Telefonszám: 06-88/561-900
E-mail cím: oliva@oliva.hu
A borokat Ipacs Szabó István mutatja be
A menü ára: 5.990,- Ft/fõ.
A menü:
Fogadó ital: Vylyan Rosé 2005
Balatoni fogastekercs cikória kanálkában, tormaszósszal
Vylyan Rizling 2005
Sütõtök krémleves, vadpástétommal töltött tésztabatyuval
Vylyan Portugieser 2005
Ropogósra sült kacsamell, erdei gombaraguval, burgonyapürével és bébikarottával
Vylyan Pinot Noir 2004
Argentín hátszín zsályás lilahagymával, rukkolás papardella tésztával
Vylyan Cabernet Sauvignon 2002
Csokoládébomba
Duennium 2000
Vylyan borkóstoló a Tinto Fino boráruházban március 9-én csütörtökön
2006. március 9-én csütörtökön 19 órakor a Vylyan pincészettel és forgalomba még nem került borainkkal ismerkedhetnek meg a Tinto Fino boráruházban!
A borokat Ipacs Szabó István fõborász mutatja be:
-Vylyan Chardonnay 2005
-Vylyan Cabernet Franc 2004
-Vylyan Merlot 2004
-Vylyan Syrah 2004
-Vylyan Montenuovo Cuvée 2003
-Vylyan Cabernet Sauvignon 2003
A borok mellé a Tapas bár egyedi sonka és sajtválasztékát, valamint gasztronómiai különlegességeket kínálnak. A résztvevõk között Tinto Fino ajándékokat sorsolnak ki.
Idõpont: 2006. március 9., 19:00
Helyszín: Tinto Fino boráruház, Budapest, Szõlõkert köz 2.
Részvételi díj: 5000 Ft
Minden érdeklõdõt arra kérünk, hogy jelezze részvételi szándékát a boráruház elérhetõségein:
Roják Erika – 70/383-2829