Hírek Kisharsányból
A tevékeny nyarat követõen szeptember 20-án kezdtünk szüretelni és október közepére be is fejeztük. A szüret eleji csapadéktól eltekintve napos, meleg, kellemes idõ volt, amely segítette a szõlõ beérését, s így boraink zamatára is jótékony hatással volt. A friss borokat kóstolva, a 2005-ös évjárat sokban hasonló lesz majd a tavalyihoz. Az elmúlt évekhez képest a borok készítésénél intenzív, gyors erjesztést használtunk, rövidebb héjon tartással.
Megszülettek elsõ boraink is, a Vylyan Primõr és Rosé, melyek november 7.-tõl már kaphatók! Keressék borszaküzletekben, éttermekben, az In Vino Veritas Borkereskedésnél és természetesen pincészetünknél.
Vylyan Primõr 2005 – Kék oportó újbor
A Kék oportó újbor, azaz a Vylyan Primõr az évjárat elsõ bora, amely palackba került. Friss, illatos, gyümölcsös, könnyed – ahogyan ez egy újborhoz illik. Jellegzetes illata és íze mindig piros bogyós gyümölcsökre (eper, ribizli, meggy, tavaszi cseresznye) és banánra emlékezteti a kóstolót, hisz más módon készül, mint a többi vörösbor. A szõlõfürtöket széndioxid-köpeny alá helyezzük, így a szõlõszemeken belül történik a speciális erjesztés. Ennek hatására alakulnak ki azok az illatok, aromák, amelyek a primõr borokra jellemzõek. Hidegebben fogyasszuk, mint a vörös borokat általában, 12-13 celsius fokon.
Vylyan Rosé 2005
A Rosénak szánt szõlõt mindig korábban szüreteljük, mint a vörösborokét, ezzel is megtartva e bor élénk, üde, gyümölcsös karakterét. Rosé borunk idén is Cabernet Franc és Merlot szõlõbõl készült. E két komoly fajta összetett ízvilágát kóstolhatjuk, könnyed megfogalmazásban. Intenzív illata a málnára, banánra és rózsasziromra emlékeztet. Jól behûtve könnyû ételek, saláták és szárnyas sültek mellé ajánljuk.
Szent Márton napi borvacsora a Shakespeare Étteremben
Szeretettel várjuk Önöket november 15.-én 19 órától borkóstolóval egybekötött vacsorára a Shakespeare Étteremben (Budapest V. ker. Sas u. 4.) Pincészetünk borait Koós Tamás fogja bemutatni. A fõszerepet természetesen az újborok játsszák, a Rosé és Primõr (Kék oportó újborunk) a 2005-ös évjáratból.
A borvacsora részvételi díja személyenként 5.500 Ft. Asztalfoglalását Nagy Judit Mariann-nál a 06-70/386-2174-es telefonszámon jelezze, vagy küldjön e-mailt: judit.nagy@citromail.hu-ra.
A menü:
Érkezéskor
Gombás, virslis és káposztás hasé
Vylyan Rosé 2005
Hideg elõétel
Hideg libamájpástétom szederöntettel, jégsalátán tálalva
Vylyan Primõr 2005
Meleg elõétel
Pirított vargányagomba burgonyalepénnyel, szezámmagos demiglesse mártással
Vylyan Vörös 2004
Fõétel
Vörösboros szarvaspörkölt aszalt szilvával, krokettel
Vylyan Pinot Noir 2003
Desszert
Keserûcsokoládé torta mézes narancsöntettel
Vylyan Montenuovo Cuvée 2002