Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Hírek Kisharsányból

A tevékeny nyarat követõen szeptember 20-án kezdtünk szüretelni és október közepére be is fejeztük. A szüret eleji csapadéktól eltekintve napos, meleg, kellemes idõ volt, amely segítette a szõlõ beérését, s így boraink zamatára is jótékony hatással volt. A friss borokat kóstolva, a 2005-ös évjárat sokban hasonló lesz majd a tavalyihoz. Az elmúlt évekhez képest a borok készítésénél intenzív, gyors erjesztést használtunk, rövidebb héjon tartással.

Megszülettek elsõ boraink is, a Vylyan Primõr és Rosé, melyek november 7.-tõl már kaphatók! Keressék borszaküzletekben, éttermekben, az In Vino Veritas Borkereskedésnél és természetesen pincészetünknél.

Vylyan Primõr 2005 – Kék oportó újbor

A Kék oportó újbor, azaz a Vylyan Primõr az évjárat elsõ bora, amely palackba került. Friss, illatos, gyümölcsös, könnyed – ahogyan ez egy újborhoz illik. Jellegzetes illata és íze mindig piros bogyós gyümölcsökre (eper, ribizli, meggy, tavaszi cseresznye) és banánra emlékezteti a kóstolót, hisz más módon készül, mint a többi vörösbor. A szõlõfürtöket széndioxid-köpeny alá helyezzük, így a szõlõszemeken belül történik a speciális erjesztés. Ennek hatására alakulnak ki azok az illatok, aromák, amelyek a primõr borokra jellemzõek. Hidegebben fogyasszuk, mint a vörös borokat általában, 12-13 celsius fokon.

Vylyan Rosé 2005

A Rosénak szánt szõlõt mindig korábban szüreteljük, mint a vörösborokét, ezzel is megtartva e bor élénk, üde, gyümölcsös karakterét. Rosé borunk idén is Cabernet Franc és Merlot szõlõbõl készült. E két komoly fajta összetett ízvilágát kóstolhatjuk, könnyed megfogalmazásban. Intenzív illata a málnára, banánra és rózsasziromra emlékeztet. Jól behûtve könnyû ételek, saláták és szárnyas sültek mellé ajánljuk.

Szent Márton napi borvacsora a Shakespeare Étteremben

Szeretettel várjuk Önöket november 15.-én 19 órától borkóstolóval egybekötött vacsorára a Shakespeare Étteremben (Budapest V. ker. Sas u. 4.) Pincészetünk borait Koós Tamás fogja bemutatni. A fõszerepet természetesen az újborok játsszák, a Rosé és Primõr (Kék oportó újborunk) a 2005-ös évjáratból.

A borvacsora részvételi díja személyenként 5.500 Ft. Asztalfoglalását Nagy Judit Mariann-nál a 06-70/386-2174-es telefonszámon jelezze, vagy küldjön e-mailt: judit.nagy@citromail.hu-ra.

A menü:

Érkezéskor

Gombás, virslis és káposztás hasé

Vylyan Rosé 2005

Hideg elõétel

Hideg libamájpástétom szederöntettel, jégsalátán tálalva

Vylyan Primõr 2005

Meleg elõétel

Pirított vargányagomba burgonyalepénnyel, szezámmagos demiglesse mártással

Vylyan Vörös 2004

Fõétel

Vörösboros szarvaspörkölt aszalt szilvával, krokettel

Vylyan Pinot Noir 2003

Desszert

Keserûcsokoládé torta mézes narancsöntettel

Vylyan Montenuovo Cuvée 2002

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #vylyan

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Hírek Kisharsányból
NextContinue
VI. Magyarországi Bormarketing Konferencia – Személyre szabottság a marketingben

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press