Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Heuriger hangulatú napok a Remízben

[tn_2_bal.jpg]Ezeken a napokon mindenki magának választhatja ki az ételeket, és a konyhába sem kell bemenni, mert a konyha jön ki a Vendégekhez.

Megirigyelve Ausztria sokszínû vendéglátását, mi is eltérünk néhány napra a hagyományos felszolgálástól. Ha tetszik az ötlet, nyáron is megismételjük. A „tesztelés” az Önök feladata, mi pedig lessük az Önök kívánságát. Borok: A hazai kiváló borok mellett megkóstolhatják Franz Weninger pincészet borait is.

Heuriger

1784. augusztus 17-én II. József rendeletben engedélyezi a házilag elõállított élelmiszerek, bor és gyümölcsmust eladását és kimérését. -ez a Heuriger kultúra kezdete, mai ismereteink szerint.

A Heuriger megnevezés nincs Ausztriában levédve. Ezért minden gazda nevezheti a saját lokálját Heurigennek és vásárolt, tehát nem saját készítésû bort is árulhat benne. Ezeket a helyeket gyakran Heurigen-éttermeknek hívják. Fõként Bécsben, a frekventált, turisták által gyakran látogatott helyek ezek.

„Mûködésének alapelve, hogy a fel-alá futkosó pincér csak a bort szervírozza, az ételért már nekünk kell megdolgoznunk. Igaz, ami igaz, a Heuriger-büfé megér egy kis sétát. A szemünk elé táruló látvány lélegzetelállító: pirosra sült malacpecsenyék, sült és rakott zöldségek, sajtok, sonkák és savanyúságok sorakoznak a pult mögött.A Heuriger- büfék lelkét és mozgatórugóját azonban úgy hívják, hogy AUFSTRICH.”

További információ:

Mezõdi Alice 30/9311-304

remiz@remiz.hu

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #heuriger

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Bor és Világ – elõzetes
NextContinue
Torkos Csütörtökön fél áron ehet 500 étteremben

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press