Heuriger hangulatú napok a Remízben
[tn_2_bal.jpg]Ezeken a napokon mindenki magának választhatja ki az ételeket, és a konyhába sem kell bemenni, mert a konyha jön ki a Vendégekhez.
Megirigyelve Ausztria sokszínû vendéglátását, mi is eltérünk néhány napra a hagyományos felszolgálástól. Ha tetszik az ötlet, nyáron is megismételjük. A „tesztelés” az Önök feladata, mi pedig lessük az Önök kívánságát. Borok: A hazai kiváló borok mellett megkóstolhatják Franz Weninger pincészet borait is.
Heuriger
1784. augusztus 17-én II. József rendeletben engedélyezi a házilag elõállított élelmiszerek, bor és gyümölcsmust eladását és kimérését. -ez a Heuriger kultúra kezdete, mai ismereteink szerint.
A Heuriger megnevezés nincs Ausztriában levédve. Ezért minden gazda nevezheti a saját lokálját Heurigennek és vásárolt, tehát nem saját készítésû bort is árulhat benne. Ezeket a helyeket gyakran Heurigen-éttermeknek hívják. Fõként Bécsben, a frekventált, turisták által gyakran látogatott helyek ezek.
„Mûködésének alapelve, hogy a fel-alá futkosó pincér csak a bort szervírozza, az ételért már nekünk kell megdolgoznunk. Igaz, ami igaz, a Heuriger-büfé megér egy kis sétát. A szemünk elé táruló látvány lélegzetelállító: pirosra sült malacpecsenyék, sült és rakott zöldségek, sajtok, sonkák és savanyúságok sorakoznak a pult mögött.A Heuriger- büfék lelkét és mozgatórugóját azonban úgy hívják, hogy AUFSTRICH.”
További információ:
Mezõdi Alice 30/9311-304