Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Hangyál Balázs pannonhalmi olaszrizlingje lett idén Gyõr város bora

Gyõr város bora Hangyál Balázs (képen) olaszrizlingje lett. A borász megköszönte az elismerést, és megosztotta mottóját a közönséggel: „Bor az élet, a többi csak részlet.”

A város borát 14 szakértõbõl álló zsûri választotta ki, akik a fesztiválon résztvevõ pincetulajdonosokból kerültek ki. A nyertes bor a Pannonhalmi Borvidék egyik terméke lett, így a zsûriben errõl a vidékrõl nem vett részt borász a bírálásban.

Az év borának készítõje, Hangyál Balázs elmondta a Gyõrplusz.hu-nak, hogy a nyertes bor öt különbözõ szüret szõlõinek házasításából állt össze egy gyönyörûen illatozó, az olaszrizlinges jegyeket szépen hordozó borrá.

Különös öröm a díj a borásznak, mert 2010 nehéz évjárat volt a sok csapadék és a kevés napsütés miatt. Nem utolsó sorban pedig nagy megtisztelés számára, hiszen kisebb borászata így jobban elõtérbe kerülhet elsõsorban a környéken, valamint a munka is nagyobb lendülettel és lelkesedéssel folytatódik.

A legemlékezetesebb bor a Deé Családi Pincészet Irsai Olivér 2010-es évjáratú bora lett.

A fesztivál borait több kategóriában választották. A fehérek közül a Kreinbacher Öreg Tõkék Bora 2009. bizonyult idén a legjobbnak a Womlói borvidékrõl.

A legkitûnõbb rosé a Chateau Kajmád Portugeiser Rose 2010 lett Szekszárdról.

Vörösborok közül a Takler Pincészet Syan Reserve 2008. nevezetût szavazták meg gyõztesnek.

A legfinomabb édes bor a Vineum Borház Tokaji 5 puttonyos aszúja lett a 2002-es évjáratból.

Forrás:
Nyugathír
http://www.nyugathir.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
2.183 millió dollár nyeresége volt a chilei Santa Rita borháznak az elsõ félévben
NextContinue
Ha nyár vége, akkor etyeki junibor kóstoló…

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press