Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Hal és Bor a Parton

A Római part mindig is elképzelhetetlen volt a frissen sült hal és jéghideg fröccs nélkül. A városszerte híres dunaparti sétányon évtizedek óta minden asztalnál találkoznak, s együtt töltik be az élményt a part vendégei számára. Az ingyenes Hal és Bor a Parton mini fesztivál keretein belül a sokak által kedvelt páros változatos fajtáit kóstolhatja a közönség augusztus 23. és 26. között.

Magyarország legjobb borászatai költöznek egy hosszú hétvégére a partra, ahol az ország híres tájegységeinek halételeihez és halászléihez párosítják kiváló boraikat. A bográcsokban fõ majd bajai és paksi halászlé, harcsapaprikás túrós csuszával, haltepertõ és sült halak kerülnek majd a tányérokra. Terítéken még a magyar konyha tradicionális fogásai: gulyásleves, birkapörkölt, pacal pörkölt csülökkel és még sok finomság.

A nyár utolsó hétvégéjén vár a part a Rozgonyi Piroska utca végében, családi és gyermek programokkal, hajózással egybekötött romantikus borkóstolóval, utcazenével és igazi dunaparti hangulattal.

Az ország legjobb pincéi:

Tokaj-Hétszõlõ

Frittmann Borászat – Soltvadkert

Mészáros Borház – Szekszárd

Royal Tokaji

Gere Tamás & Zsolt – Villány

Figula pincészet – Balatonfüred

Heimann Családi Birtok – Szekszárd

Laposa – Badacsony

Kiss Gábor pincészete – Villány

Bolyki Pincészet és Szõlõbirtok – Eger

Gál Tibor – Eger

Nyakas Pince – Tök

Kapcsolódó weboldal

www.halesbor.hu

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Elpusztították a harmincéves badacsonyi rajnai rizling-ültetvényt
NextContinue
Az egyik legkellemesebb magyar túra

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press