Hal és Bor a Parton
A Római part mindig is elképzelhetetlen volt a frissen sült hal és jéghideg fröccs nélkül. A városszerte híres dunaparti sétányon évtizedek óta minden asztalnál találkoznak, s együtt töltik be az élményt a part vendégei számára. Az ingyenes Hal és Bor a Parton mini fesztivál keretein belül a sokak által kedvelt páros változatos fajtáit kóstolhatja a közönség augusztus 23. és 26. között.
Magyarország legjobb borászatai költöznek egy hosszú hétvégére a partra, ahol az ország híres tájegységeinek halételeihez és halászléihez párosítják kiváló boraikat. A bográcsokban fõ majd bajai és paksi halászlé, harcsapaprikás túrós csuszával, haltepertõ és sült halak kerülnek majd a tányérokra. Terítéken még a magyar konyha tradicionális fogásai: gulyásleves, birkapörkölt, pacal pörkölt csülökkel és még sok finomság.
A nyár utolsó hétvégéjén vár a part a Rozgonyi Piroska utca végében, családi és gyermek programokkal, hajózással egybekötött romantikus borkóstolóval, utcazenével és igazi dunaparti hangulattal.
Az ország legjobb pincéi:
Tokaj-Hétszõlõ
Frittmann Borászat – Soltvadkert
Mészáros Borház – Szekszárd
Royal Tokaji
Gere Tamás & Zsolt – Villány
Figula pincészet – Balatonfüred
Heimann Családi Birtok – Szekszárd
Laposa – Badacsony
Kiss Gábor pincészete – Villány
Bolyki Pincészet és Szõlõbirtok – Eger
Gál Tibor – Eger
Nyakas Pince – Tök
Kapcsolódó weboldal