HACCP CD-ROM
A gyakorló minõségbiztosítási szakember, Kemenes Lajos mûve az élelmiszer-elõállításban, -forgalmazásban alkalmazandó HACCP minõségbiztosítási rendszer kialakításához nyújt olyan segítséget, amellyel a bárki külsõ segítség nélkül kialakíthatja a saját HACCP folyamat-irányítási rendszerét. Kiadványunkat ajánljuk a HACCP és ISO szabványcsaládok szerinti rendszerek felkészítõinek és tanúsítóinak is.A CD-ROM a módszertani útmutatót elektronikus könyv formájában tartalmazza. Az elektronikus könyv magában foglalja a HACCP elméletét, követelményeinek összehasonlítását az ISO 9000-es szabványcsaládok követelményeivel, a CCP elemzés gyakorlati kivitelezését példával illusztrálva, a lehetséges CCP-ket, valamint a fontosabb kapcsolódó jogszabályok, közlemények és a Magyar Élelmiszerkönyv 40/1995. (XI. 16.) FM r. és módosítási szerint kötelezõen alkalmazandó elõírásai teljes szövegét. Az elektronikus könyvben tetszõleges szó kerestethetõ, szövege nyomtatható. A módszertani útmutató teljes tartalomjegyzéke alább olvasható.A CD-ROM tartalmaz szerkeszthetõ formában (MS Word 6) általános, valamint büfékre, cukrászdákra, éttermekre, közétkeztetõkre, pékségekre, húsboltokra és élelmiszerboltokra elõszerkesztett HACCP folyamat-irányítási minta kézikönyveket, amelyeket bármely élelmiszerrel és itallal kapcsolatba kerülõ cégre lehet adaptálni a mellékelt, nagyon részletes szerkesztési útmutatóval.A CD-ROM tartalmazza továbbá az összes olyan dokumentum és szabályzat mintáját – ugyancsak szerkeszthetõ formában – amely a HACCP folyamatirányítási rendszer mûködtetéséhez szükséges, és a hatósági ellenõrzések tárgyát képezik.Hardverigény: MS Windows-zal egyezõ + CD meghajtóSzoftverigény: MS Windows bármelyik verziója és MS Word 6 vagy magasabb verziószámúAz elektronikus könyv telepítést nem igényel.Az elektronikus könyv tartalomjegyzéke:I. FEJEZET: MI AZ A HACCP1.1 A HACCP elmélete és magyarázata 1.1.1 Mi az a HACCP? 1.1.2 A HACCP alkalmazásának elõnyei 1.1.3 A HACCP szerepe az élelmiszer-biztonsági és minõségbiztosítási rendszerekben 1.1.4 Az ISO 9000-es szabványcsaládok és a HACCP kapcsolódási pontjai 1.2 HACCP módszer alkalmazásának gazdasági kényszere, jelentõsége. 1.3 Magyar Élelmiszerkönyv: 1-2-18/1993 számú elõírás: A Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszerének alkalmazásaII. FEJEZET: FOLYAMATIRÁNYÍTÁS2.0 Bevezetés2.0.1 Általános tájékoztatás2.0.2 Folyamatszemléletû megközelítés2.0.3 Kapcsolat az MSZ EN ISO 9004:2001-gyel2.0.4 Integrálás más irányítási rendszerekkel2.1 Alkalmazási terület2.2 Rendelkezõ hivatkozás2.3 Szakkifejezések és fogalom meghatározások2.4 Az integrált folyamatirányítási rendszer2.4.1 Általános követelmények2.4.2 A dokumentálás követelményei2.5 A vezetõk felelõsségi köre2.5.1 A vezetõség elkötelezettsége2.5.2 Vevõközpontúság2.5.3 Minõség-, biztonságpolitika2.5.4 Tervezés (szervezet stratégiai, vagy másnéven a projekt megtervezése)2.5.5 Felelõsségi kör, hatáskör és kommunikáció2.5.6 Vezetõségi átvizsgálás2.6 Gazdálkodás erõforrásokkal2.6.1 Gondoskodás az erõforrásokról2.6.2 Emberi erõforrások2.6.3 Feltételek, infrastruktúra2.6.4 Munkakörnyezet2.7 A termék elõállítása2.7.1 A termék-elõállítás megtervezése2.7.2 A vevõvel kapcsolatos folyamatok2.7.3. Tervezés és fejlesztés2.7.4 Beszerzés2.7.5 Elõállítás és szolgáltatás nyújtása2.7.6. A megfigyelõ- és mérõeszközök kezelése2.8 Mérés elemzés és fejlesztés2.8.1 Általános útmutatás2.8.2 Figyelemmel kísérés és mérés2.8.2.1 A vevõ megelégedettsége2.8.2.2 Belsõ audit2.8.2.3 A folyamatok felügyelete és mérése2.8.2.4 A termék felügyelete és mérése2.8.3 A nem megfelelõ termék kezelése2.8.4 Az adatok elemzése2.8.5 Fejlesztés2.9 \”Általános\” HACCP kézikönyv szerkesztési útmutatóIII. FEJEZET: KRITIKUS SZABÁLYOZÁSI PONTOK (CCP-K)3.1 CCP Elemzés 3.1.1 Bevezetés 3.1.1.1 A veszélyeztetések, a kritikus szabályozási pontok, a CCP-k meghatározásának folyamatábrája 3.1.1.2 A CCP-k meghatározásának menete (ISO alapján) 3.1.1.3 Veszélyelemzés (és kockázati szint értékelés) 3.1.2 A HACCP elemzési folyamat bemutatása 3.2 Általánosan elõforduló kritikus szabályozási pontok (CCP-k) 3.2.1 Mikrobiológiai szennyezõdések megelõzése3.2.2 A vezetõk és a személyzet alkalmasságáról 3.2.3 Élelmezés-egészségügyi szempontból különösen veszélyesnek minõsülõ élelmiszerekre vonatkozó sajátos elõírások 3.2.4 Mosogatás, tisztítás, takarítás 3.2.5. Rovarok, rágcsálók elleni védekezés 3.3 Tevékenységekre jellemzõen elõforduló kritikus szab. pontok (CCP-k) 3.3.1 A megelõzés lehetõségei az élelmiszerforgalmazásban 3.3.2 Élelmiszer-kereskedelem higiénéje, sajátos CCP-i 3.3.2.1 Üzletek üzletkörök szerinti csoportosítása 3.3.2.2 Üzletek létesítése, helyiségeik kialakítása és berendezése 3.3.2.3 Élelmiszer-forgalmazás közegészségügyi szabályai 3.3.2.4 Élelmiszer-kereskedelmi létesítmények 3.3.2.4.1 Nagykereskedelmi raktárak 3.3.2.4.2 Élelmiszer árusító üzletek 3.3.2.4.3 Élelmiszer jellegû áruházak 3.3.2.4.4 Az élelmiszer jellegû vegyes-üzlet 3.3.2.4.5 Élelmiszer-szaküzletek 3.3.2.4.6 Tej-, tejtermék szaküzlet 3.3.2.4.7 Húsboltok, baromfiboltok, halboltok, lõtt vadat árusító szaküzletek 3.3.2.4.8 Édesség árusító szaküzletekben 3.3.2.4.9 Zöldség-gyümölcs szaküzletek 3.3.2.4.10 Piacok 3.3.2.4.11 Vásárcsarnok 3.3.2.4.12 Vásárok 3.3.2.4.13 Utcai élelmiszerárusítás 3.3.3 Az étkeztetés közegészségügyi elõírásai 3.3.3.1 A munkahelyi és intézményi közétkeztetés 3.3.3.2 Az étkeztetési létesítmények higiénéje 3.3.3.3 Konyhaüzemek 3.3.3.3.1 Önálló konyhaüzem 3.3.3.3.2 Elõkészítõ konyhaüzem 3.3.3.3.3 Befejezõ konyhaüzem 3.3.3.3.4 Melegítõ-tálaló konyhaüzem 3.3.3.3.5 Mosogatás 3.3.3.3.6 A fogyasztással kapcsolatos követelmények 3.3.3.3.6.1 Önkiszolgáló rendszerû fogyasztótér 3.3.3.3.6.2 Ételkiszállítás 3.3.3.3.7 Sajátos konyhaüzemek 3.3.3.4 Vendéglátó üzemek 3.3.3.4.1 Melegkonyhás vendéglátó üzletek 3.3.3.4.2 Hidegkonyhák 3.3.3.4.3 Cukrászüzemek 3.3.3.4.4 Cukrászdák, fagylaltozók, süteményszaküzletek 3.3.3.4.5 Gyorsétkezõ helyek 3.3.3.4.6 Italüzletek 3.3.3.4.7 Fogadások, bankettek, családi események, rendezvények 3.3.3.4.8 Magánháztartásból történõ étkeztetés: fogadó, panzió 3.3.4 Egyéb élelmiszerárusítási formákIV. FEJEZET: JOGSZABÁLYOKFontosabb jogszabályok teljes szöveggelEgyéb kapcsolódó jogszabályok felsorolása.V. FEJEZET: Magyar ÉlelmiszerkönyvVI. FEJEZET: Bizonylat mintatár
Ára: 15.000,- FtAz ár a 25 % ÁFA-t nem, de a csomagolás és a szállítás költségét tartalmazza.
Forrás: