Günzer Tamás: új borok – új címkék
[tn_2_bal.jpg]PORTUGIESER’05
A villányi borvidék egyik legelsõ és legelterjedtebb fajtája. Gyümölcsös, telt, bársonyos, jól iható vörösbor. A 2005- ös évben vastagabb, koncentráltabb lett, mint az elõzõben, ez illatában és zamatában is kitûnõen érzõdik. Élénk bíbor színû bor, kellemes ibolya illattal, melyet roston sült húsokhoz ajánlunk 16-17 o C-on
[tn_4_bal.jpg]STÍLUS CUVÉE’04
Klasszikus házasítás. A villányi borvidék déli lejtõinek két legnagyszerûbb fajtájából Cabernet Sauvignonból és Merlotból áll. Mindkét fajtát terméskorlátoztuk, fürtválogatással 20,5 mustfokkal szüreteltük. Hagyományos hordóban érlelõdött, így a fajtajelleg gyönyörûen érzõdik a borban. Sötét rubin vörös színû, gyümölcsös, hosszú, nagytestû vörösbor. Vad és marhahúsból készített ételekhez ajánljuk 17-18 C-ra temperálva.
[tn_3_bal.jpg]KÉKFRANKOS ROSÉ’05
Reduktív, hûtött eljárással készült rosébor. Illata határozott, sok gyümölcsösséggel. Savai üdék, lendületesek jó egyensúllyal. Íz érzetét a benne maradt saját szénsav teszi kellemesebbé, légiesebbé. Fogyasztását szárnyasokhoz és kemencében sült nyúlhúsokhoz ajánljuk 10-12o C-ra hûtve.
A borok beszerezhetõk a Raiker Ital, Dohány Kis- és Nagykereskedésben.
Kapcsolódó weboldal