Gálaebéd az Év Bortermelõje tiszteletére
A 2007. „Év Bortermelõje” címet Frittmann János, a Kunsági borvidék jeles képviselõje, soltvadkerti borász (Kunsági borvidék) nyerte el.
A tiszteletére rendezett Gálaebéden, a Corinthia Grand Hotel Royal Báltermében és Valetta termében 2008. február 17-én, vasárnap délben 340 vendég vett részt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Gráf József, Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter és dr. Majorosi Emese, a rendezvény fõtámogatója, a Pannon GSM sajtó és információs igazgatója.
A közel öt órán át tartó program a Bálteremben kezdõdött, ahol a 2007. „Év Bortermelõje” választás nyertese és utolsó szavazókörbe bekerült 5 borász – Konyári János (Balatonboglári borvidék) Légli Ottó (Balatonboglári borvidék) Dr. Lõrincz György (Egri borvidék) Szöllõsi Mihály (Ászár-Neszmély borvidék) –mutatkoztak be boraikkal.
A gálaebéd házigazdája és mûsorvezetõje Lukács Sándor Jászai Mari és Prima Primissima díjas színmûvész, a Magyar Bor Akadémia tagja vezényletével peregtek az események. Dr. Sümegi József, a Magyar Bor Akadémia elnöke méltatta a díjazottat, majd további köszöntõk, koccintások, irodalmi betétek, zenei csemegék – Pribojszki Mátyás Band és a Vivat Bacchus énekegyüttes közremûködésével – váltogatták egymást.
A fõ attrakció azonban a három elõételbõl, 4 fõételbõl és desszertbõl álló kulináris különlegességnek számító menüsor volt. Az ételeket „Az Év Bortermelõje” és nemes vetélytársai boraihoz olyan közismert séfek készítették, mint Bíró Lajos a Múzeum Étterem és a Bock Bisztró konyhafõnöke, Cseh János a Gundel Étterem vezetõ konyhafõnöke, Segal Victor a Segal Étterem konyhafõnöke és Vomberg Frigyes a Várkert kaszinó volt konyhafõnöke. Vincent Astiert pedig, a Corinthia Grand Hotel Royal nemzetközi reputációval rendelkezõ séfje volt, aki mindehhez a közös munkához a technikai hátteret és szervezettséget biztosította.