Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Év Bortermelõje 2014 – Díjátadó gálaebéd fogások és borok

Ennek során vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntõjében szereplõ 5 borász remek borait. A díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül majd sor. A Himnusz elhangzása után Magyar Bor Akadémia elnöki köszöntõ, majd laudáció, végül az oklevél kerül átadásra. A díjazott köszönõ szavait követõen a mûsorvezetõ átinvitálja a vendégeket a Valetta terembe, a gálaebéd elfogyasztására.

Az elsõ felvonás borai és koktél falatkái:

Libamáj creme brulée mazsolás brióssal

Lassan sült nyúl terrine birsalma zselével

Kecskesajt panna cotta cékla pürével és pisztáciával

Véres hurka nyalóka csicsókával

Citromfüves tonhal wasabi espumával

Borbély Tamás – Badacsonyi Kéknyelû selection 2013

Borbély Tamás – Karós Badacsonyi Olasz rizling limited selection 2013

Bolyki János – Meta Téma 2012

Bolyki János – Egri Bikavér 2012

Dúzsi Tamás – Szekszárdi Cabernet franc rosé 2013

Dúzsi Tamás – Szekszárdi Kékfrankos válogatás 2011

Dúzsi Tamás – Szekszárdi Syrah válogatás 2009

Koch Csaba – Hajós-Bajai Cserszegi fûszeres 2014

Koch Csaba – Villányi Cabernet sauvignon Classicus 2011

Szõke Mátyás – Mátrai Sauvignon blanc 2014

Szõke Mátyás – Mátrai Amerlot 2011

Az ültetett formában bonyolított ebéd négy fogása az Év Bortermelõje boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedõ személyiségei közremûködésével készül, melynek köszönhetõen gazdag ételkínálat várja a vendégeket.

Az ízek mesterei: Daniel O’Shea – sous chef, Alabárdos Étterem, Budapest; Kerekes Sándor – chef, Õshonos Delikát, Budapest; Palotai Csaba – chef, Brill Bisztró, Békéscsaba; Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád.

Az ebéd fogásai és borai:

Elõétel – Saláta fogás

Marinált csuka tarka marinált zöldségekkel

(Daniel O’Shea – sous chef, Alabárdos Étterem, Budapest)

Dúzsi Szekszárdi Olasz rizling 2013

Leves fogás

Rozéhoz álmodott galamb consommé rózsaszín betétekkel

(Kerekes Sándor – chef, Õshonos Delikát, Budapest)

Dúzsi Szekszárdi Syrah rosé 2013

Szárnyas fogás

Pentaton kacsarétes „Combja – melle – mája – tepertõje – hája”

(Palotai Csaba – chef, Brill Bisztró, Békéscsaba)

Dúzsi Pentaton Cuvée 2009

Pecsenye fogás

Rózsaszín gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel és vargányás támogatással

(Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád)

Dúzsi Görögszó Cuvée 2007

Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a Bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetõség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre és a korábbi Év Bortermelõje címet kiérdemelt borászok nagyszerû borainak ízlelgetésére.

A Szega Foods sajt- és sonka kóstolója.

Desszertkülönlegességek:

Tonka creme brulée, Pisztáciás málnás macaron, Opera szelet, Panna cotta, Csokoládé krém, Sárgabarackos profiterol, Sült citromos tortácska, Csokoládés-málnás szelet, Sajttorta, Epres krém, Mandulás-szilvás kosár, Fehér csokoládé krém mangóval, Meggyes Clafouti.

Korábbi Év Bortermelõinek kóstolható borai:

Árvay János – Tokaji Furmint „Szabi” 2013

Áts Károly – Áts Cuvée 2013

Bock József – Capella Cuvée 2008

Dr. Lõrincz György – „Napbor” Egri Csillag 2013

Dr. Lõrincz György – „Áldás” Egri Bikavér 2012

Figula Mihály borai

Frittmann János – Rosé Cuvée 2014

Frittmann János – Rajnai rizling

Gál Tibor – Egri Bikavér 2011

Gálné Dignisz Éva – Szigetújfalusi Kékfrankos rosé 2014

Gálné Dignisz Éva – Szigetújfalusi Olasz rizling 2014

Garamvári Vencel – Chateau Vincent Brut Natur Magnum 2007

Gere Attila – Villányi Cabernet franc Selection 2009

Kamocsay Ákos – Neszmélyi Chardonnay Páskom-dûlõ 2013

Kamocsay Ákos – Neszmélyi Pinot noir rosé 2014

Konyári János – Cabernet franc Evangelista 2011

Konyári János – Jánoshegyi Kékfrankos 2013

Konyári János – Loliense vörös 2012

Légli Ottó – Landord 2011

Malya Ernõ – Nyakas Budai Sauvignon blanc 2014

Malya Ernõ – Nyakas Menádok Budai Chardonnay 2011

Polgár Zoltán – Polgár Cuvée 2009

Szepsy István borai

Takler Ferenc borai

Thummerer Vilmos – Bokréta Egri Cuvée 2013

Thummerer Vilmos – Egri Bikavér Superior 2009

Tiffán Ede – Grande Selection 2008

Vesztergombi Ferenc – Királylány 2014

Vesztergombi Ferenc – Turul 2014

Vida Péter – Szekszárdi Öregtõkék Kadarkája 2013

Vida Péter – Hidaspetre Kékfrankos 2011

Vincze Béla borai

Az ünnepi hangulat nélkülözhetetlen eleme volt a színvonalas muzsika, ami észrevétlenül szõtte át a program sokszínû elemeit, de alkalmanként, mint fõszereplõ szórakoztatott.

Fellépõk:

Mikó István Jászai Mari-díjas színmûvész,

Benkõ Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színmûvész,

Varga Klári színmûvész, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház tagja,

Suha Kálmán zeneszerzõ – gitármûvész,

Rusz Milán színmûvész, a Magyarországi Szerb Színház igazgatója.

A program gördülékeny menetét irányítja, a fellépõket bemutatja, a házigazda és a mûsorvezetõ tisztét betölti:

Mécs Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színmûvész, rendezõ, érdemes és kiváló mûvész, a Magyar Bor Akadémia tagja és

Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus, a Magyar Bor Akadémia tagja.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Olaszrizling Szerintünk – február 7.
NextContinue
Világörökségek nyomában – Túra Tokaj-Hegyalján

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press