Etyeki Bormustra 2008
[tn_2_bal.jpg]A vendégeket – hotelek, éttermek, borszaküzletek és a média képviselõit – az Etyeki Borút Egyesület hívta meg a rendezvényre, melynek helyszíne a Borkápolna vinotéka boltíves pincelabirintusa volt.
A résztvevõ etyeki és töki kis- és nagypincészetek lelkesen kínálták büszkeségeiket. Izgatottan figyelték, hogy 2008-as újboraik, melyek közül sok a rendezvény napján került bemutatásra – milyen fogadtatásra lelnek. A széles választékban mindenki talált kedvére valót. Az Etyek-Budai Borvidék tipikus szõlõfajtáiból készült borok sora hosszú és izgalmas volt. A fehér fajták közül a Sauvignon Blanc, Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és az illatos Irsai Olivér, a kékszõlõbõl készült boroknál pedig a Pinot Noir volt a legkedveltebb. A különbözõ stílusok is megmutatkoztak: a borértõk a reduktív technológiával készült üde, gyümölcsös nedûk vagy a barrique hordós érleltebb borok közül válogathattak.
Résztvevõ Pincészetek:
Buzál-Mórocza Pincészet
Debreczeni Szõlõbirtok és Pincészet
Etyeki Kúria Borgazdaság
Fetzer Pince
Juliusvin-Orosz Gyula Családi Pincészete
Kálna Pincze, Kattra Pincészet
Kovács Pince Tök
Mérei Pince
Nyakas Pince Tök
Tátrai Pincészet
Törley
György-Villa
Szent István Korona
Vértes Vilmos Szõlõbirtok és Pincészet.
A borkóstolás méltó kísérõje volt az etyeki André Sajtüzem különleges kecskesajt választéka.
A rendezvény a nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával került megrendezésre.