Etyek 360 – a fordulat…
Az Etyek-Budai borvidék újrapozicionálása:
Az elmúlt 20 évben a három borászat külön-külön azért dolgozott, hogy kialakítson egy egyedi stílust a maga számára, hogy kiválassza a borvidéken legsikeresebben termeszthetõ szõlõfajtákat, megtalálja a legjobban mûködõ borkészítési eljárásokat. Tapasztalatokat és ismereteket gyûjtött, tanult a maga és társai hibáiból és büszkén húzta ki magát a kiérdemelt sikerei után.
Ez idõ alatt az etyeki borok stílusa nagyot változott. Régen elfelejtettük már a szelídítetlen savakat, a korai szüretbõl és az üzemi terhelésbõl származó könnyed, légies borokat. A cél a világszínvonal elérése lett.
Kialakultak Etyek zászlósborai: Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noir.
Mára mindegyik igazi etyeki karakterrel büszkélkedhet.
2014-ben mérföldkõhöz értünk, egymáshoz fordultunk.
Felismertük, hogy bár pár száz méterre is egymástól, de külön utakon járunk. Külön utakon, de mindhárman egyfelé.
Miért ne folytathatnánk ezt az utat innentõl együtt, szövetségben?
A közös fajták, az egyként elképzelt borvidéki stílus, a magas minõség mellett elkötelezett szemléletmód kovácsolt minket eggyé.
A birtokméret, a különbözõ eredet, az eltérõ filozófiák tesznek bennünket sokszínûvé. Bízunk benne, hogy a közös célok, az együtt gondolkodás és az összpontosított szakmai munka lesz majd Etyek számára egy nagy, meghatározó fordulat.
Forrás:
élelmiszeronline
http://www.elelmiszer.hu