És a gyõztes… Magyarország!
[tn_2_kozep.jpg]
Széll Tamást Szabó Kevin commis és Vomberg Frigyes coach támogatta a versenyételek elkészítésében.
[tn_3_kozep.jpg]
[tn_4_kozep.jpg]
Széll Tamás mellett további 10 séf vehet részt a Bocuse d”Or 2017 januárjában rendezendõ lyoni világdöntõjén, ahol kontinentális válogató versenyek gyõztesei vetélkednek majd egymással.
Gratulálunk!
A verseny során a két zsûri hat szempont szerint értékeli az elkészült ételeket. A konyhai zsûri – két szempont alapján – 20 pontot ítél a versenyzõnek. Tíz pont jár a higiéniáért és a konyhai eljárásokért, a további 10 pont pedig a gazdaságos alapanyag-használatért. A kóstolózsûri – melyet a résztvevõ csapatok elnökei alkotnak – összesen 80 pont odaítélésérõl dönthet. Negyven pont jár a végsõ ízért, 20 pont a tálalásért és 10 pont a takarékos anyaghasználatért. A húsételnél 10 ponttal értékelhetõ a recept eredetisége, míg a halétel esetében 10 ponttal jutalmazható annak a titkos összetevõnek a használata, melyet a verseny elõestéjén és az elsõ versenynapon sorsolnak ki.
A tárkonyt, mely az elsõ titkos összetevõ lett, a keddi nap során kellett a versenyzõknek az ételek készítésénél használni, a turbolya pedig a szerdán sorra kerülõ séfek alapanyaga lett. A francia konyha által kedvelt turbolyát jellemzõen halételek ízesítésére használják de salátákhoz, báránysültekhez, gombás ételekhez is ideális választás. A halas versenyfeladat során a séfek a dunai kecsegét és kaviárját, a hús fogás esetében a magyar gímszarvasborjú, combját és gerincét dolgozták fel.