Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Eltilthatják az egri márkanévtõl a Vincze borászatot

A Népszabadság információja szerint a Borminõsítõ Igazgatóság (BI) vizsgálata egyaránt talált hozzáadott glicerint a Vincze pincészetben, de olyan borokban is, amelyek már kereskedelmi forgalomba kerültek. A többi között, több 2005-ös évjáratú Vincze Borban is, vagyis abból az évjáratból, amikor a szakember elnyerte az Év Borásza címet.

Vinczérõl az Index szeptember 30-án írta meg, hogy exportra szánt 2007-es boraiban nagy mennyiségû hozzáadott, szintetikus glicerint tartalmaznak. Már akkor hírt adtunk arról is, hogy Vincze 2005-ös, belföldi forgalomban már kapható boraiban van hozzáadott glicerin. A borminõsítõ igazgatóság a Cabernet Franc és az Egri Bikavér borokban találtak hozzáadott glicerint, és zárolták is a Vincze pincéjében talált 721 palack Cabernet Franct és 134 liter Egri Bikavért.

Kocsi Emília, az igazgatóság helyettes vezetõje a Népszabadságnak most elmondta: a mûszeres vizsgálat kimutatta, hogy minden esetben szintetikusan elõállított glicerinnel próbálták a bort testesebbé tenni.

Forrás:
Index.hu
http://www.index.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Borban a vigasz – ott a pénz is?
NextContinue
A bor „bizalmi termék”

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press