Eltilthatják az egri márkanévtõl a Vincze borászatot
A Népszabadság információja szerint a Borminõsítõ Igazgatóság (BI) vizsgálata egyaránt talált hozzáadott glicerint a Vincze pincészetben, de olyan borokban is, amelyek már kereskedelmi forgalomba kerültek. A többi között, több 2005-ös évjáratú Vincze Borban is, vagyis abból az évjáratból, amikor a szakember elnyerte az Év Borásza címet.
Vinczérõl az Index szeptember 30-án írta meg, hogy exportra szánt 2007-es boraiban nagy mennyiségû hozzáadott, szintetikus glicerint tartalmaznak. Már akkor hírt adtunk arról is, hogy Vincze 2005-ös, belföldi forgalomban már kapható boraiban van hozzáadott glicerin. A borminõsítõ igazgatóság a Cabernet Franc és az Egri Bikavér borokban találtak hozzáadott glicerint, és zárolták is a Vincze pincéjében talált 721 palack Cabernet Franct és 134 liter Egri Bikavért.
Kocsi Emília, az igazgatóság helyettes vezetõje a Népszabadságnak most elmondta: a mûszeres vizsgálat kimutatta, hogy minden esetben szintetikusan elõállított glicerinnel próbálták a bort testesebbé tenni.
Forrás:
Index.hu
http://www.index.hu